Doi copii din raionul Sângerei au decedat, după ce au căzut într-un rezervor de apă. Tragedia s-a întâmplat ieri, la ora 16.00, atunci când salvatorii din cadrul Postului de salvatori și pompieri Biruința au fost alertați să intervină la extragerea cadavrelor.

Rezervorul se află pe teritoriul unei stații de epurare nefuncțională, în apropiere de localitatea Alexandreni, raionul Sîngerei. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 15.56 minute. Conform informațiilor preliminare o fată în vârsta de 7 ani și un băiat în vârsta de 13 ani ar fi decedat, după ce au căzut  într-un  rezervor de apă de pe teritoriul unei stații de epurare nefuncțională cu adâncime de 5 metri.

Cadavrele copiilor au fost depistate de către localnici, care în mod de urgență au alertat serviciile abilitate. Recuperarea corpurilor neînsuflețite a fost efectuată de salvatori în aceiași zi la ora 16.12 minute. Primele investigații arată că minorii nu au fost supravegheați de maturi. Circumstanțele cazului urmează a fi elucidate de organele de drept.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI  atenționează persoanele care au în grijă minori să-i monitorizeze strict și să nu le permită deplasarea și jocul în locuiri nesigure, în special în preajma bazinelor acvatice pe teritoriul unor șantiere, construcții sau stații industriale nefuncționale, întrucât aflarea acestora în astfel zone reprezintă un risc iminent pentru viața și sănătatea copiilor.