UTM pune bazele unei comunități de cybersecurity în Moldova. De ce să participi la conferința Security Espresso din septembrie

security_esspreso_conference_event

Security Espresso, Universitatea Tehnică a Moldovei, în parteneriat cu Instituția Publică „Serviciul Tehnologia Informației şi Securitate Cibernetică”, anunță despre organizarea primei ediții a conferinței Security Espresso Moldova: un eveniment excepțional de securitate și hacking de o zi – 14 septembrie 2019.

Conferința anuală, care își propune să devină tradiție, va agrega la un loc pasionații de Tehnologia Informației, Securitate Cibernetică, prezentatori de top și companii dornice să angajeze cele mai bune talente din domeniu.

Această zi de septembrie va reuni profesioniștii în securitate, dezvoltatorii, studenții și pasionații de securitate care au ca scop creșterea gradului de conștientizare a securității informaționale, discutând cele mai bune practici, strategii de securitate ofensive și defensive, malware și măsuri de protecție.

Echipa organizatorică a conceput și o competiție de IT Security (Capture The Flag) în cadrul căreia concurenții trebuie să posede cunoștințe diverse în domenii cum ar fi: Penetration Testing, Criptografie, Programare, Social Engineering, dar și ingeniozitate!

„Scopul nostru este să expunem participanții evenimentului la experiența și la lecțiile învățate de profesioniști, iar învățând cum să rezolvi provocări de tip Capture the Flag, un tip de competiție din domeniul securității care combină cunoștințele tehnice cu ingeniozitatea – vom spori la sigur competențele în domeniul IT Security, astfel vom minimiza riscurile unor vulnerabilități în viitor.  În cadrul conferinței vom contacta și discuta cu oameni de vază din industria IT, nu doar din Republica Moldova, dar și experți internaționali, cu cercetători independenți și oameni cu multă expertiză tehnică. Ne dorim ca comunitatea să vadă în tradiționala conferință pe care o vom desfășura anual, atât un loc sigur în care să poată pune întrebări, cât și o platformă pentru a discuta despre munca sau cercetarea pe care o fac”, spune Dinu Țurcanu, prorectorul Universității Tehnice a Moldovei, care adaugă că își dorește să formeze o comunitate pentru pasionații de cybersecurity, un loc pentru ca oamenii să învețe, să discute, să ceară ajutor, dar și să își prezinte experiența proprie.

Evenimentul se va desfășura în data de 14 septembrie la Tekwill – Centrul de Excelență și Instruire TIC, str.Studenților 9/11, mun.Chișinău.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente