Jurnaliștii Natalia Morari și Dorin Scobioală au fost reclamați la poliție de către Ghenadie Valuța pentru defăimare pe rețelele de socializare.

Dorin Scobioală a anunțat despre aceasta pe profilul său de Facebook: Am fost sunat de la Inspectoratul de Poliție Anenii Noi. Anchetatoarea Svetlana m-a anunțat că Ghenadie Valuța a depus plângere contra mea și a Nataliei Morari pentru defăimare pe rețelele de socializare. Urmează să ne prezentăm, ambii, la poliția din Anenii Noi pentru a fi audiați”, a scris jurnalistul.

De asemenea, Natalia Morari a spus pentru tv8.md că a fost telefonată de o anchetatoare a Inspectoratului de Poliție Anenii Noi și chemată la audieri. Jurnalista a cerut să-i fie trimisă o citație în scris, în care să fie descrise faptele care i se incriminează și calitatea procesuală pe care o are. Anchetatoarea a anunțat-o pe Natalia Morari că îi va trimite citația oficială luni, iar spre finele săptămânii viitoare va merge împreună cu Dorin Scobioală la Anenii Noi pentru a fi audiați.

Reamintim că,  pe rețelele de socializare au apărut imagini video cu un câine legat de mașina lui Ghenadie Valuța. Acesta a spus că a încercat în acest mod să imobilizeze câinele care era periculos.

Ulterior, Valuța a afirmat că acest animal nu a fost maltratat sau târât inuman. 

În cele din urmă, Ghenadie Valuța a fost suspendat din funcția de cleric, până la decizia Judecății mitropolitane și a fost amendată pentru cruzime față de animale, potrivit documentului emis de autoritățile responsabile.

Procuratura raionului Anenii Noi a refuzat să pornească urmărire penală pe numele lui Ghenadie Valuța, în cazul câinelui maltratat.