Doi jurnaliști au fost reclamați la poliție de către Ghenadie Valuța pentru defăimare pe rețelele de socializare

valuta

Jurnaliștii Natalia Morari și Dorin Scobioală au fost reclamați la poliție de către Ghenadie Valuța pentru defăimare pe rețelele de socializare.

Dorin Scobioală a anunțat despre aceasta pe profilul său de Facebook: Am fost sunat de la Inspectoratul de Poliție Anenii Noi. Anchetatoarea Svetlana m-a anunțat că Ghenadie Valuța a depus plângere contra mea și a Nataliei Morari pentru defăimare pe rețelele de socializare. Urmează să ne prezentăm, ambii, la poliția din Anenii Noi pentru a fi audiați”, a scris jurnalistul.

De asemenea, Natalia Morari a spus pentru tv8.md că a fost telefonată de o anchetatoare a Inspectoratului de Poliție Anenii Noi și chemată la audieri. Jurnalista a cerut să-i fie trimisă o citație în scris, în care să fie descrise faptele care i se incriminează și calitatea procesuală pe care o are. Anchetatoarea a anunțat-o pe Natalia Morari că îi va trimite citația oficială luni, iar spre finele săptămânii viitoare va merge împreună cu Dorin Scobioală la Anenii Noi pentru a fi audiați.

Reamintim că,  pe rețelele de socializare au apărut imagini video cu un câine legat de mașina lui Ghenadie Valuța. Acesta a spus că a încercat în acest mod să imobilizeze câinele care era periculos.

Ulterior, Valuța a afirmat că acest animal nu a fost maltratat sau târât inuman. 

În cele din urmă, Ghenadie Valuța a fost suspendat din funcția de cleric, până la decizia Judecății mitropolitane și a fost amendată pentru cruzime față de animale, potrivit documentului emis de autoritățile responsabile.

Procuratura raionului Anenii Noi a refuzat să pornească urmărire penală pe numele lui Ghenadie Valuța, în cazul câinelui maltratat.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente