Actorul american Peter Fonda a murit la 79 de ani

peter-fonda-dead-79

Starul filmului Easy Rider, Peter Fonda, a murit la 79 de ani, în urma unei insuficiențe respiratorii cauzată de cancer la plămâni. Actorul a murit în casa sa din Los Angeles.

„Sunt foarte tristă. El a fost fratele meu dulce. Vorbitorul familiei”, a fost reacția publică a surorii sale, Jane Fonda, citată de BBC. „Am avut momente frumoase împreună în aceste zile. A plecat râzând”, a mai adăugat ea.

Peter Fonda este parte a unei familii de veterani ai Hollywood-ului. A fost fratele actriței Jane Fonda, fiul actorului Henry Fonda, dar și tatăl lui Bridget, de asemenea, actriță.

Easy Rider este cel mai cunoscut film, în care a jucat alături de regizorul Dennis Hopper, și care i-a adus lui Peter Fonda un OSCAR pentru cel mai bun scenariu original. În film, Fonda a jucat rolului unui biker, un rol pe care a obișnuit să-l joace și în alte filme.

Getty Images

30 de ani mai târziu, a fost nominalizat și la categoria „Cel mai bun actor” la OSCAR, pentru filmul Ulee’s Gold. Ulterior și-a concentrat activitatea în jurul subiectului de mediu, în 2012 fiind co-producătorul filmului The Big Fix, despre explozia sondei petroliere Deepwater Horizon.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente