Protecția intereselor economice ale consumatorilor se studiază la Academia de Studii Economice din Moldova

ASEM

Catedra Jean Monnet în politicile UE pentru protecția intereselor economice ale consumatorilor (EU4CONS) vine să sporească cunoștințele grupurilor țintă în domeniul legislației UE privind protecția intereselor economice ale consumatorilor, precum și în domeniul reglementărilor Republicii Moldova în acest domeniu.

Cursuri precum „Protecția consumatorilor în UE”, „Dreptul UE în protecția intereselor economice ale consumatorilor”, „UE și consumatorii”, „Dreptul European al afacerilor” sunt presate la ASEM în cadrul proiectului EU4CONS, co-finanțat de Comisia Europeană în cadrul Programului ERASMUS+.

EU4CONS își propune promovarea în rândul studenților a studiilor de integrare europeană în domeniul protecției intereselor economice ale consumatorilor și rolul acestora în procesul de integrare în UE, totodată și stimularea cercetării multidisciplinare în domeniul integrării europene și al protecției intereselor economice ale consumatorilor.

Proiectul EU4CONS își propune să contribuie la protejarea sănătății, siguranței și intereselor economice ale cetățenilor europeni, astfel programul intenționează să integreze interesele consumatorilor în toate politicile comunitare și pune un accent deosebit pe protecția consumatorilor.

Proiectul EU4CONS organizează activități, care vizează factorii de decizie pentru politica consumeristă la nivel local, regional și național, precum și pentru societatea civilă, scopul imediat al proiectului fiind educația bazată pe cele mai bune practici, în conformitate cu standardele UE.

Proiectul EU4CONS sprijină politica de protecție a consumatorilor în anii următori, contribuind la obiectivul plasării consumatorilor în centrul pieței unice, având patru priorități ca: siguranța, informarea și educația consumatorilor, drepturile, despăgubirile și aplicarea acestora.

Pe pagina oficială a proiectului implementat în Academia de Studii Economice din Moldova sunt plasate diferite cazuri cu privire la protecția intereselor economice a consumatorilor care pot viza pe oricine interesat: www.infoconsumator.md. Totodată, se regăsesc informații utile pentru consumatori, cât și informații despre reclamații.

logosbeneficaireserasmusright_en

eu4cons logo

 

 

 

 

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente