Prețurile la energia electrică au fost ajustate. Cât vom plăti pentru un kWh de acum încolo

energie electrica 1

Prețurile la energia electrică au fost ajustate. Decizia a fost luată astăzi, 16 august, în cadrul întrunirii Consiliului de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE).

Astfel, au fost aprobate prețurile la energia electrică furnizată de Î.C.S. ,,Gas Natural Fenosa Furnizare Energie” S.R.L. și S.A. ,,Furnizarea Energiei Electrice Nord”. Prin urmare, consumatorii finali din centrul și sudul țării vor achita 189 bani/kWh, iar consumatorii finali din nordul țării vor achita 223 bani/kWh. Prețurile ajustate, în linii mari, au revenit la nivelul prețurilor din anul 2017.

În cadrul ședinței a fost aprobat prețul reglementat pentru energia electrică furnizată de furnizorul central de energie electrică. În baza informației prezentate de S.A. „Energocom” și urmare a analizei volumelor prognozate a energiei electrice produse de centralele electrice eligibile, care produc din surse regenerabile de energie, precum și a energiei electrice produse de centralele electrice de termoficare urbane, a fost acceptat prețul reglementat de furnizare solicitat de întreprindere în cuantum de 158 bani/kWh.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente