„Fii onest – cere bonul de casă”. Fiscul a lansat o campanie socială menită să încurajeze oamenii să ceară bonul de casă

bon

Serviciul Fiscal de Stat (SFS) dă start unei campanii de sensibilizare a societății cu privire la necesitatea și obligarea populației să ceară a bonul fiscal. Între timp, SFS a realizat un spot video social în care cetățenii sunt îndemnați să nu fie indiferenți când vine vorba de solicitare a bonului de casă.

În spot se atenționează asupra elementelor unui bon fiscal veridic, astfel, sensibilizând cetățenii cum să distingă un bon fiscal adevărat și o notă de evidență internă. În scopul unei informări mai profunde, SFS a creat un și ghid video în care un specialist din cadrul SFS va relata despre elementele esențiale ale unui bon fiscal.

Totodată, în cadrul campaniei SFS va organiza și desfășura ședințe de conformare benevolă cu contribuabilii din segmentul comerțului cu amănuntul, a produselor alimentare, a materialelor de construcții, din segmentul HoReCa etc. SFS va desfășura și un șir de acțiuni de monitorizare a segmentelor enumerate anterior.

Astfel, bonul de casă/documentul fiscal este compus din trei părţi obligatorii:

#1) partea superioară sau antetul bonului – invariantă pentru toate bonurile de casă/documentele formate de un echipament de casă şi de control, care, de regulă, conţine date despre utilizatorul echipamentului de casă şi de control;

#2) partea de mijloc sau corpul bonului – variabilă care conţine date despre vînzarea (bunuri, servicii, lucrări) curentă, înregistrată în echipamentul de casă şi de control;

#3) partea inferioară – invariantă pentru toate bonurile de casă/documentele fiscale formate de un echipament de casă şi de control, care, de regulă, conţine date de identificare a echipamentului de casă şi de control folosite de utilizatorul acesteia.

Concomitent, acesta conţine obligatoriu elemente generale pentru toate domeniile de activitate şi specifice în funcţie de domeniul de activitate. Prin urmare, pentru activitățile de comerț și prestarea serviciilor bonul de casă/documentul fiscal conține următoarele elemente obligatorii:

Serviciul Fiscal de Stat face apel către toți cetățenii să nu rămână indiferenți și să solicite bonul de casă, astfel sporind bunăstarea societății.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente