PDM acuză PSRM și ACUM de uzurparea puterii în stat și că vor falsificarea alegerilor locale

67883848_3326994233980962_758353673850978304_n

Dosarul privind uzurparea puterii de stat „nu este altceva decât un proces de fraudare a alegerilor locale”. Este una din acuzațiile făcute de către Partidul Democrat către coaliția de de guvernare.

„S-a ajuns că politicienii fac justiție, să le spună procurorilor ce să facă. Politicienii i-au pus pe procurori într-o situație delocată. Asta a fost scopul pachetului de dezoligarhizare – au mințit oamenii ca să ajungă la putere”, a spus fostul prim-ministru Pavel Filip.

Procurorul General interimar, Dumitru Robu, a dispus pe 5 august inițierea unei cauze penale pe faptul uzurpării puterii în stat, în perioada 7-14 iunie de către fosta guvernare a Republicii Moldova. Motivația vine după ce au fost constatate erori în „emiterea ordonanței de refuz, emisă de Igor Popa, fost procuror interimar”.

Asta după ce un demers similar a fost respins de fostul procuror General Interimar, Igor Popa pentru uzurparea puterii de stat.

Într-un comunicat, emis de instituție se precizeaza că „Procuratura Generală a examinat denunţul lui Andrei Năstase, înregistrat la 20 iunie 2019 şi ca urmare, a emis ordonanţă de refuz în pornirea urmăririi penale pe motiv că nu există fapta infracţiunii de „uzurpare a puterii de stat”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente