100 de elevi și profesori din județele Botoșani, Iași și Vaslui se odihnesc la Tabăra ,,Luceafărul” din orașul Vadul lui Vodă, în perioada 11-21 august.

Potrivit autorităților, această experiență este una extrem de prețioasă, mai ales din perspectiva comunicării și stabilirii de conexiuni între copiii și profesorii din Republica Moldova și România. ,,Vă îndemn să legați prietenii, să comunicați, să petreceți timpul în așa fel, ca în final să rămâneți cu amintiri de neuitat”, a menționat ministra Educației, Culturii și Cercetării.

,,Ne bucură faptul că aceste tabere de vară au devenit o tradiție, iar copii de pe ambele maluri ale Prutului au ocazia să interacționeze, să facă schimb de idei și viziuni”, a afirmat E.S. Daniel Ioniță.

Pe durata sejurului, copiii vor avea parte de un program cultural-educativ și sportiv, de dezvoltare personală, concursuri de cultură generală, proiecții de filme, excursii etc.

Totodată, menționăm că 170 de elevi din Republica Moldova cu rezultate remarcabile la învățătură; învingători ai olimpiadelor/concursurilor naționale și internaționale în anul școlar 2018 – 2019; cu aptitudini deosebite în muzică, arte plastice și sport, participă în perioada 13-20 august la tabăra de vară ,,ARC-2019”, desfășurată la Centrul de agrement din Sulina, jud. Tulcea (România).

Atât  taberele de vară ,,ARC”, cât și cele din Republica Moldova sunt organizate anual, în baza Protocolului de colaborare dintre Ministerul Educației, Culturii și Cercetării şi Ministerul Educaţiei Naţionale din România, pentru anii de învățământ 2016-2019.