La 3 iulie, după 28 de ani de activitate, Aurelian Silvestru a fost demis din funcția de director al Liceului „Prometeu” din Chișinău, de către alți doi fondatori ai instituției, Stepan Cioclea și Nicu Roman, în urma unui conflict de interese, după cum afirmă ultimul. Astfel, pe 13 august, a avut loc cea de-a doua etapă a unui concurs public desfășurat pentru ocuparea funcției de director al Liceului „Prometeu”, la care au fost intervievați trei candidați aleși în prealabil de comisia de consurs, scrie ZdG.md. 

Concursul a fost lipsit de transparență, mass-mediei și unor profesori ai liceului fiindu-le restricționat accesul. Mai mult decât atât, evenimentul nu s-a desfășurat la liceu, ci pe str. Nicolae Iorga, 20, unde își are oficiul unul dintre fondatorii liceului, Stepan Cioclea, director „Planta-Vin” SRL.

Cei trei candidați pentru funcția de director al Liceului „Prometeu” au fost Tatiana Verdeș, Ion Popov și Daniela State.

Tatiana Verdeș este doctor conferențiar, deține grad didactic superior și este prorector pentru activitatea științifică la Universitatea de Studii Politice-Economice „Constantin Stere”, dar și profesoară de limbă și literatură română la Liceul Teoretic „Ștefan cel Mare”. Aceasta spune că pentru ea acest concurs a fost mai mult o provocare, decât „o dorință arzătoare”.

„Am o experiență și bune practici, pe care mi-aș dori să le implementez și în Liceul „Prometeu-Prim”. Am văzut anunțul și m-am gândit de ce să nu încerc, cu atât mai mult că motivația cea mare a fost copiii. Îmi doresc să fiu aici, ca să fie și copiii mei aici”, menționează candidata.

Dacă va câștiga concursul, Tatiana Verdeș spune că va realiza o analiză mai riguroasă și va ține cont de necesitățile și prioritățile elevilor, părinților și a cadrelor didactice. Întrebată dacă ea cunoaște suficient activitățile din cadrul Liceului „Prometeu-Prim”, candidata a spus că vrea să se focuseze pe soluții și nu pe probleme. Mai mult de atât, în fața comisiei, Verdeș a recunoscut că nu a identificat probleme în activitatea instituției. Aceasta spune că primul pas în calitate de director ar fi o formare continuă ce ține de managementul proiectelor, dar și internaționalizarea certificatelor – „e foarte real, am pus pași concreți în prezentarea mea”.

Mai multe detalii vedeți pe ZdG.md.