(doc) Lista studenților din Moldova care vor primi bursele Președinției și Guvernului

collage

Ministerul Educației a pregătit proiectele de hotărâri ce țin de acordarea burselor de merit pentru cei mai buni studenți din universități și elevi din instituțiile de învățământ profesional tehnic. Listele candidaților vor fi avizate la ședința Guvernului. Candidații au fost selectați de senatele universităților și consiliile profesorale din celelalte instituții de învățământ secundar.

Prin urmare, 12 studenți vor primi în anul de studii 2019-2020, Bursa Republicii în valoare de 1 525 de lei. Alți 30 de tineri vor primi Bursa Guvernului – câte 1 270 de lei pe lună, iar 20 de elevi din instituțiile de învățământ profesional tehnic vor primi Bursa „Gaudeamus” în valoare de 920 de lei, scrie tv8.

De asemenea, zece studenți vor primi lunar Bursa Președintelui în valoare de 1 385 de lei, iar cinci elevi din colegii vor ridica aceeași bursă, dar cu o valoare mai mică – câte 1075 de lei.

Pentru acordarea burselor de merit, instituțiile de învățământ pot depune dosarele studenților și elevilor care au avut o notă medie la sesiunea din vară de minim 9,5.

Vedeți mai jos listele tinerilor care vor primi burse de merit.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente