„Prin orice mijloace”. Britanicii consideră că prim-ministrul Boris Johnson trebuie să scoată Marea Britanie din UE

brexit
Foto: express.co.uk

Majoritatea cetăţenilor britanici consideră că prim-ministrul Boris Johnson trebuie să scoată Marea Britanie din Uniunea Europeană „prin orice mijloace”, chiar dacă acest lucru implică suspendarea Parlamentului, conform unui sondaj publicat de Daily Telegraph.

onform sondajului, realizat de ComRes, 54% dintre respondenţi sunt de acord cu fraza: „Boris Johnson trebuie să livreze Brexit prin orice mijloace, inclusiv suspendarea Parlamentului, pentru a preveni oprirea Brexitului de către parlamentari”, potrivit mediafax.ro.

46% dintre cei 1.645 de respondenţi nu au fost de acord cu fraza respectivă.

Acelaşi sondaj a relevat faptul că popularitatea Partidului Conservator a crescut cu şase procente, până la 31%. Partidul Laburist a obţinut susţinerea a 27% dintre cei 1.783 respondenţi.

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a declarat în mai multe rânduri că Marea Britanie va ieşi din Blocul comunitar la 31 octombrie, cu sau fără o înţelegere, şi le-a transmis celorlalţi lideri europeni că alte discuţii nu vor avea niciun rost decât dacă aceştia vor fi dispuşi să renunţe la acordul negociat cu Theresa May.

Comisia Europeană a reiterat în urmă cu o săptămână faptul că este dispusă să discute cu Marea Britanie despre Brexit în următoarele săptămâni, deoarece speră să evite scenariul ieşirii Marii Britanii din Blocul comunitar fără un acord, dar nu ia în calcul renegocierea prevederilor actuale.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente