„Party cosmic”. Pentru prima dată în istoria umană un astronaut va mixa muzică din Cosmos pentru o petrecere din Ibiza

collage

Astronautul italian Luca Parmitano va mixa de pe Stația Spațială Internațională, devenind primul „DJ din spațiu”, pentru o noapte de muzică electro organizată la bordul unui vas din Ibiza, anunță news-today.com 

Luca Parmitano va deschide seara cu aproximativ 20 de minute de muzică transmise la eveniment cu 3.000 de participanți.

„Va fi o premieră mondială”, spune astronautul francez Jean-François Clervoy, invitat la eveniment.

„Scopul nostru este să aducem spațiul mai aproape de publicul larg astfel încât să înțeleagă ce se întâmplă pe Stația Spațială Internațională”, a explicat Emmet Fletcher, din partea Agenției Spațiale Europene.

Curioșii vor avea posibilitatea să urmărească momentul pe Facebook, la rezoluție mică, dar miercuri va fi difuzată o înregistrare cu o calitate mai bună.

Luca Parmitano are 42 de ani și a plecat de pe Pământ pe 20 iulie la bordul unei capsule Soyuz, pentru o misiune care va dura șase luni. Parmitano este la a doua expediție după ce s-a mai aflat pe Stația Spațială în 2013. Astronautul s-a pregătit pentru acest moment cu DJ-ul german Shuuk. Momentul are loc în timpul liber al astronautului, au ținut să precizeze oficialii Agenției Spațiale Europene pentru a evita să fie criticați că muzica interferează cu programul strict al experimentelor programate în spațiu.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente