(foto, video) „Este cel mai important proiect din cariera mea”. Regizorul din Moldova, Igor Sadovski, realizează un lungmetraj de groază, care va fi difuzat și în SUA

collage

Regizorul din Moldova, Igor Sadovski, anunță o nouă premieră. De această dată, regizorul va realiza o co-producție istorică dintre Statele Unite ale Americii și Moldova. Alături de Global Genesis Group, Pascaru Production și Décor Time, Sadovski va regiza primul film de groază, de lung metraj din cariera sa, „Charllote”. Producția este finanțată parțial de Centrul Național al Cinematografiei.

Filmările au loc în Moldova, la Chișinău. „Cea mai dificila parte a fost selectarea actorilor, pentru că trebuie să fie vorbitori de engleză”.

Screenshot 2019-08-11 at 12.38.28

Drepturile de distribuție la nivel mondial le deține Global Genesis Group. Prin urmare, s-a decis că premiera filmului va avea loc prioritar în Statele Unite ale Americii. „Pentru filmul Charlotte am contract de Co-producție și distribuție internațională cu Global Genesis Group LLC din Las Vegas, deci ei se vor ocupa de lansarea filmului și vor să o facă în USA.” Screenshot 2019-08-13 at 10.59.56 Screenshot 2019-08-13 at 11.00.24  Screenshot 2019-08-13 at 11.05.57  Screenshot 2019-08-13 at 11.13.31

„Charlotte” este un film de groază inteligent, care amintește de filmul Jordan Peele „Get Out” și „Eereditary”. „Charlotte” începe cu cercetătoarea paranormală suedeză, Anja Nilsson, care găsește elixirul tinereții, ajutată de o cameră Polaroid supranaturală. Aparatul foto ajunge în mâinile unei tinere pe nume Charlotte. „Charlotte” este scris de italianul Filippo Santaniello.

„Filmul „Charlotte” este cel mai important proiect din cariera mea. Este a doua colaborare de succes cu Global Genesis Group. Acest film este un ambasador, un proiect internațional și am decis să îl filmăm în engleză. Suntem încântați să redăm această poveste, care va stimula vizual și va crește groaza publicului. Avem speranțe mari”, spune regizorul Igor Sadovski.

Screenshot 2019-08-13 at 11.11.11

Screenshot 2019-08-13 at 11.03.21

Pentru prima dată, Igor s-a întâlnit cu Charles Morris jr. producător executiv de la GGG, la festivalul de la Cannes 2019, unde au încheiat un contract de distribuție pentru Werner Gruber (2019), primul lungmetraj al regizorului. „Tot atunci am început tratative pentru Charlotte (2020) pentru distribuție și co-producție. Lor (GGG) le-au plăcut lucrările mele, deci vor să colaborăm”.

Screenshot 2019-08-13 at 11.17.53

„Am fost entuziasmați să-l întâlnim pe talentatul Igor Savorski la Cannes, anul acesta. Am fost atât de impresionați de primul primul său lungmetraj, „Werner Gruber”, că am semnat imediat pentru distribuție la nivel mondial. Când Igor ne-a abordat despre coproducția unui film de groază, am fost imediat de acord. Suntem încântați că „Charlotte” începe să se filmeze în Moldova în această săptămână și, din nou, această coproducție cu Republica Moldova demonstrează amploarea globală a proiectului. Așteptăm cu nerăbdare să finalizăm lucrările asupra filmului „Charlotte” și să lansăm un nou film care urmează să fie premiat la mai multe festivaluri de film”, spune Charles Morris Jr, VP de la Acquisition & Development al Grupului Global Genesis a declarat.

Screenshot 2019-08-13 at 11.26.04

Screenshot 2019-08-13 at 11.28.24

Sinopsis: David și Lauren au fost un cuplu fericit, cu un viitor luminos înainte. Acum sunt separați și împărtășesc durerea bolii fiului lor Lucas de șase ani, internat în spital. Zilele se strecoară cu tristețe în agonia bolii până într-o seară, la gară, David și Lauren întâlnesc o fetiță care le va schimba viața pentru totdeauna. Numele ei este Charlotte, ea are păr lung blond, ochi albaștri, o rochie albă, ținând în mână o mică valiză. La ochi, ea este puțin mai mare decât Lucas, fiul pentru care David și Lauren ar face orice ca să nu piardă. Charlotte este străină și chiar dacă nu se poate exprima, îi spune lui David și lui Lauren că singurul lucru care o interesează este să mănânce zmeură. De ce? Dar mai presus de toate … Ce face o fetiță singură la gară? A pierdut părinții? Așteaptă pe cineva? Ca să-și răspundă la aceste întrebări, David și Lauren, după ce au condus-o fără vreun rezultat într-o secție de poliție, au decis să o găzduiască pentru o noapte. Dar câteva ore în compania ei fac ca cuplul să înțeleagă că au găzduit o creatură rea. În valiza lui Charlotte, David găsește un aparat foto vechi Polaroid și un album cu fotografii din prim plan ale bărbaților și femeilor cu chipuri scânteiate, ca și cum ar fi mumificate.

Printre fotografii există și fotografia lui David, pe care fetița a făcut-o înainte să o ducă acasă. Charlotte este o amenințare. Trebuie să scape de ea. Dar cum, dacă aparatul ei foto pare singura modalitate de a-l salva pe Lucas de boala? De fapt, Polaroidul are puterea de a face pe cei care îl folosesc să întinerească întemnițând într-un limb pe cel care este fotografiat. David este sceptic, dar el este primul care dispare în limb, lăsându-o singură pe Lauren să se confrunte cu Charlotte. Se începe o îndrăzneață continuitate de evenimente până când Lauren, după ce a luat aparatul foto de la Charlotte, se sacrifică pe sine pentru a-și salva fiul, fiind fotografiată de fiul ei în spital. Micul Lucas regresează prin înfrângerea bolii, dar mama nu-l poate îmbrățișa, pentru că este înghițită împreună cu David de un limb atemporal. Charlotte regăsește aparatul foto și continuă călătoria de întinerire în căutarea zmeurii. Acea zmeură consumată proaspătă, abia culeasă de bunica ei, pe care o iubea, de fapt, este ultima sa amintire de viață fericită și încearcă să se întoarcă la acel moment din copilărie să simtă din nou gustul fericirii. După evenimentele incredibile ale ultimei nopți, Charlotte intră într-un supermarket și își identifică noua pradă, o fată care, văzând o fetiță dulce pierdută, nu poate decât să-i întindă mâna.

Screenshot 2019-08-13 at 11.30.17

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente