(foto) Ar trebui să fie gata la sfârșitul lunii august. Cum decurg lucrările de amenajare a scuarelor din sectorul Ciocana

DSC_0111
Foto: Primăria municipiului Chișinău

Scuarele de pe str. Maria Drăgan și bd Mircea cel Bătrân sunt aproape gata. Cel puțin, asta susțin reprezentanții Primăriei municipiului Chișinău, care vin cu o actualizare a stadiului lucrărilor de reabilitare a acestor spații publice. Scuarul de pe str. Maria Drăgan ar fi gata în proporție de 70%, iar cel de pe Mircea cel Bătrân – în proporție de 60%.

Scuarul cu vedere panoramică de pe str. Maria Drăgan

Potrivit Primăriei, scuarul din str. Maria Drăgan cu vedere panoramică asupra orașului are un grad de realizare de 70%. Aici a fost instalată balustrada, pe o lungime de 200m și amenajat pavajul pe întreaga suprafață a viitoarei zone de agrement. În prezent se desfășoară lucrări de pavare pe spațiile unde urmează a fi instalate locurile de joacă pentru copii.

Photo Credit: Primăria municipiului Chișinău
Photo Credit: Primăria municipiului Chișinău
Photo Credit: Primăria municipiului Chișinău

Reabilitarea scuarului din str. Maria Drăgan presupune valorificarea unui spațiu de 1,2 ha, cu vedere panoramică asupra orașului. Proiectul constă în amenajarea zonei pietonale și a spațiilor verzi, instalarea iluminatului public, precum și a mobilierului urban (bănci și coșuri de gunoi). De asemenea vor fi instalate 2 terenuri de joacă pentru copii și amenajate parcări auto. Termenul de realizare a obiectivului este finele lunii august a anului curent, iar costul lucrărilor, în urma desfășurării licitației, este de 3 milioane de lei.

Scuarul de pe bd Mircea cel Bătrân

De asemenea, este în desfășurare și proiectul de amenajare a scuarului din bd. Mircea cel Bătrân, 29. Aici au fost delimitate aleile pietonale și se lucrează la aplicarea pavajului, spun reprezentanții Primăriei.

Reabilitarea zonei presupune de asemenea, instalarea iluminatului public decorativ și a mobilierului urban, precum și un teren de joacă pentru copii. Gradul de realizare al proiectului este de 60%, iar termenul de finalizare al acestuia este finele lunii august a anului curent. Costul lucrărilor, în urma desfășurării licitației, este de 1,8 mil. lei. Spațiul  public are o suprafață de 0,9 ha, fiind eliberat după evacuarea a peste 50 de garaje metalice.

Photo Credit: Primăria municipiului Chișinău
Photo Credit: Primăria municipiului Chișinău

Amenajarea scuarului din bd. Mircea cel Bătrân, 29, dar și a celui din str. Maria Drăgan, a fost decisă de locuitorii sectorului Ciocana, în urma unui sondaj desfășurat online.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente