Cât de mult se așteaptă la vamă în această perioadă? Cele mai aglomerate puncte de trecere în ultimele 24 de ore

8409527
Foto: sputnik.md

În această perioadă, la punctele de trecere a frontierei de stat se circulă mai anevoios, din cauza fluxului mare de automobile. În această dimineață, începând cu ora 05:30 și pe parcursul a două ore a fost înregistrat un flux continuu și majorat în punctul de trecere Mirnoe. La fel, în după amiaza zilei de ieri, s-a semnalat trafic intensiv în punctul de trecere comun Palanca, însă timpii de așteptare nu au depășit 30 de minute.

Potrivit Poliției de Frontieră, în această dimineață, începând cu ora 05:30 și pe parcursul a două ore a fost înregistrat un flux continuu și majorat în punctul de trecere Mirnoe. La fel, în după amiaza zilei de ieri, s-a semnalat trafic intensiv în punctul de trecere comun Palanca, însă timpii de așteptare nu au depășit 30 de minute.

În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 75 479 traversări, dintre care un număr mai mare de treceri – 38 041 a fost înregistrat pe sensul de ieșire din Republica Moldova. La fel, din totalul de traversări persoane un număr mai mare a fost consemnat al trecerilor cetățenilor moldoveni – 40 752 traversări. Valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 16 115 traversări, cu un număr mai mare înregistrat al mijloacelor de transport înmatriculat în străinătate – 8 254 traversări autovehicule.

Cele mai tranzitate puncte de trecere au fost:

PTF Leușeni – 12 242 traversări persoane;
PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 11 000 traversări persoane;
PTF Tudora – 6 464 traversări persoane;
PTF comun Palanca – 6 422 traversări persoane;
PTF Giurgiulești-Galați – 6 319 traversări persoane;
PTF Sculeni – 6 147 traversări persoane;
PTF Cahul – 5 646 traversări persoane.

În acest sens, Poliția de Frontieră vine cu câteva recomandări pentru călători:

# verificarea, din timp, a valabilității şi statutului documentului de călătorie în baza căruia se traversează frontiera de stat;

# tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea rândurilor;

# agențiile de turism să notifice Poliția de Frontieră, în prealabil cu 24 de ore, despre sosirea grupurilor de turiști în punctele de trecere;

# pe parcursul celor trei luni de vară, motocicliștilor li se permite trecerea tuturor formalităților de frontieră fără a sta în rând cu alte tipuri de mijloace de transport.

#în cazurile în care apar întrebări cu privire la situația în punctele de trecere, călătorii sunt îndemnați să contacteze LINIA VERDE: 022 259 717.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente