Perioada vacanței de vară a elevilor a coincis cu sărbătorirea a doi ani de la fondarea echipei de hochei „Loups de Montreal”, în componența căreia își perfecționează măiestria copiii părinților veniți în Canada din Republica Moldova, România, Rusia, Italia și alte state din spațiul european.

La inițiativa conducerii Clubului de hochei a fost programat un meci internațional de verificare cu membrii formației Comunității chineze din Montreal. Partida s-a disputat la Complexul Sportiv „Gadbois”, una din cele cinci arene specializate pentru practicarea patinajului viteză din Montreal, oferite cu generozitate în perioada de vară pasionaților de hochei.

hochei1

Tinerii lupușori au avut o prestație reușită în debutul partidei, reușind primii să deschidă scorul și fiind la cârma meciului, 3-2, pînă la mijlocul reprizei secunde. Autorii celor trei șuturi precise în poarta adversă au fost Daniel Vîșcu, Nichita Șpac și Daniil Miloserdnâi. Din păcate, ei n-au reușit să păstreze în continuare ritmul înalt și hocheiștii chinezi au preluat inițiativa. Experiența competițională acumulată la competițiile internaționale le-a permis jucătorilor chinezi să echilibreze jocul, iar spre final să obțină victoria la o diferență de trei goluri.