42 de persoane, inclusiv 8 copii, s-au intoxicat într-un local din Capitală, la o petrecere

1

Mai multe persoane care au participat la o ceremonie într-un local din Capitală au avut de suferit din cauza intoxicațiilor. Despre aceasta a anunțat Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică (ANSP) .

Ceremonia s-a desfășurat la începutul lunii, iar de pe 10 august până în prezent, asistenţă medicală au solicitat 42 de persoane, cu vârste cuprinse între 17-58 de ani, cu semne de toxiinfecţie alimentară. În total, la eveniment au participat 74 de persoane, inclusiv 8 copii – din Chişinău, raioanele Ialoveni şi Cimişlia.

Dintre cei care au solicitat asistenţă medicală, la IMSP Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii a fost internată o persoană, la IMSP Spitalul Clinic Republican de Boli infecţioase „Toma Ciorbă” – 24 de persoane, altele 12 sunt la IMSP SR Cimişlia, iar cinci primesc îngrijiri medicale la domiciliu, fiind supravegheate de medicul de familie.

La internare, bolnavii prezentau slăbiciune generală, febră 38,0 – 40,0, frisoane, dureri abdominale, greţuri, vomă, scaune lichide. Starea pacienţilor se apreciază ca fiind medie şi uşoară.

Specialiştii continuă cercetarea epidemiologică a cazului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente