(foto) Fizica este viitorul tău. Reușește până pe 30 august să depui actele de înmatriculare la UTM

68280270_2454618607967768_512321720749654016_o

Universitatea Tehnica a Moldovei tinde să devină mai inovativă și mai tehnologizată pentru noii studenți care își vor continua studiile la această instituție. Dacă ești pasionat/ă de științele inginerești atunci ai șanse mari să devii student/ă la UTM.

Ingineria îți poate oferi o carieră de succes. Dacă ai susținut BAC-ul sau vii de la Colegiu, atunci ești binevenit să depui actele în Comisia de Admitere (CA) a UTM până pe 30 august și să devii student UTMist, inclusiv la studii cu finanțare bugetară.

Dacă ai întrebări contactează CA la numărul de telefon: +373 78 83 90 49 | +37322 23 51 85.

Studenții de la UTM vor beneficia, în noul an universitar, de săli reparate cu echipamente și laboratoare de fizică moderne.

De ce Fizica la UTM? Deoarece dezvoltarea ştiinţelor inginereşti şi a tehnicii nu poate fi concepută astăzi fără dezvoltarea şi aprofundarea cunoştinţelor la disciplina fizică, precum şi la celelalte discipline din cadrul STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics).

Fizica a devenit baza pentru o economie tehnologizată construită din lasere, fibră optică, dispozitive semiconductoare, materiale avansate, tehnologii informaţionale şi multe alte inovaţii. Asta înseamnă că fizica îţi dă posibilitatea de a fi prezent la construirea viitorului în aceeaşi măsură în care te ajută să înţelegi lumea din jurul tău.

fotocredit: Dinu Țurcanu

Fizica este o artă a înţelegerii lucrurilor. De mii de ani oamenii se întreabă de ce strălucesc stelele, de ce este tare piatra sau de ce luceşte aurul – acum avem răspunsurile. Da Vinci a schiţat turbulenţe în apa care curge, pe care acum le putem explica, a desenat fantastice maşini zburătoare pe care acum le putem construi. Oamenii au visat să poată comunica de pe un continent pe altul, să atingă luna sau să privească în interiorul atomului. Acum, toate acestea au devenit realităţi.

Mai ai dubii unde să-ți continui studiile?

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente