Cel mai mare eveniment al verii în domeniul tineretului are loc în acest weekend la Costești. Organizatorii Zilei Internaționale a Tineretului promit atmosferă de neuitat, experiență inedită, jocuri intelectuale, activități culturale și multe altele și toate acestea sunt gratuite. Tot ce trebuie să faci e să iei direcția Costești, în această sâmbătă.

Iată cum vii la eveniment:

#Taxi

Formează orice număr de taxi și vină spre noi. Adresa e simplă, Lacul de la Costești, Ialoveni. Suma poate ajunge până la 150 de lei, în funcție de locația din oraș. Dar, nu o să achiți taxi de unul singur, nu? Vino impreună cu familia, sau prietenii, iar costurile devin ceva mai reduse.

123

#Mașina personală

Cel mai comod e să cauți în navigator locația Complexul Turistic Costești și să urmărești indicațiile lui, cert e că nu sunt mai mult de 20 de km, din regiunea Telecentru.

harta 2

#Transportul public

Pentru transportul public e nevoie să ajungeți în zona Telecentru. Mai apoi luați trolebuzul nr. 9 sau nr.17 sau maxitaxi cu nr. 117; 120; 192; 124; 186 (sau pe jos, nu e chiar așa de mult), până la Gara auto de lângă Ministerul Apărării (până a ajunge la gara de sud). Pentru cei neinițiați, poftim o hartă pe care am desenat cu cea mai mare măiestrie, în Paint:

iată

Iar de aici luați ruta Costești, Ialoveni. Avantajul transportului public e că este mai ieftin (9 lei costă un bilet de călătorie, într-o direcție) și circulă la un interval de 30 de minute. Atenționați șoferul să oprească la stația spre Complexul Turistic Costești, sau pe scurt „La moară” (Nu întreba, istoria e lungă).
De aici o să vedeți indicatorul, sunt aproximativ 800 de metri de mers pe jos. Atenție, nu trebuie să intrați în localitate!

#Bicicleta

Ce-ar fi dacă ai porni într-o cursă cu bicicleta împreună cu prietenii? Pe scurt, vezi harta de mai sus, pentru mașina personală. Dar dacă trebuie instrucțiuni:

I-a direcția orașului Ialoveni, iar când ai ajuns în centrul orașului, intră pe sensul giratoriu, și părăsiți pe ieșirea din cerc unde scrie Costești. Mai departe, urmează un deal mare și apoi un deal foarte mare, urmat de o porțiune de podiș și o vale deja foarte mare.

Când ajungi la intrare în satul Costești, vei vedea indicatorul – „Costeșt -Capitala Tineretului 2019” Complexul Turistic Costești.

iTicket

O altă modalitate e să vii cu transport organizat. Compania Itiket propune bilete de călătorie spre Costești. Pornirea e de la orele: 15:00; 16:00; 17:00 de la Teleradio Moldova, iar întoarcerea e de la ora 21:00; 23:00 și 00:00. Biletele pot fi procurate aici.

Dacă ai rezolvat problema transportului, mai departe e ușor, pentru că Intrarea e gratuită, iar tu trebuie doar să te bucuri de eveniment.
Ne vedem mâine, 10 august, de la ora 15:00, la Costești.

#Programul evenimentului:

#Harta evenimentului: