Ai 7 milioane de dolari? Poți cumpăra peste 1/3 de o bancă din Moldova

334(810,455)

FinComBank a scos la vânzare 36.15% din acțiunile emise la la un preț inițial de 260,66 lei pe acțiune. În consecință valoarea lor totală va fi de 123,94 milioane de lei sau circa 7 milioane de dolari (6.2 milioane de euro). Prețul este de 2,6 ori mai mare decât cel nominal.

E vorba de pachetul care a fost emis în locul acțiunilor deținute anterior de Oleg Voronin și familia sa, dar și de persoane fizice și juridice, dar și după ce BNM la începutul anului a constatat că aceștia acționează concertat fără a fi informat, încălcând legislația bancară, scrie mold-street.com.

Cine poate cumpăra acțiunile

Potrivit băncii, cele 475 478 de acțiuni sunt scoase la vânzare ca pachet unic, printr-o licitație cu strigare la Bursa de Valori din Moldova, care va avea loc în perioada 23 octombrie – 5 noiembrie.

„Acțiunile expuse spre vânzare pot fi achiziționate în condiții de maximă transparență de un singur cumpărător sau de un grup de persoane ce acționează concertat, care au obținut aprobarea prealabilă a BNM până la achiziționarea respectivă.

Locul FinComBank în sistemul bancar

Documentul face o prezentare a situației economice și a ultimelor evoluții din sistemul bancar și arată că potrivit indicatorilor din 30 iunie 2019, FCB are o cotă de piață de 3,8% și ocupă în sectorul bancar următoarele poziții:

#5 – la rentabilitatea activelor și capitalului:

#6 – după portofoliul depozitelor;

#7 – la profitul net, active

#8 – la capital propriu

2

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente