Malaezia vrea să-și protejeze bărbații de „seducerea” femeilor. „Din cauza asta ele sunt violate”

_96968304_31b07f12-4bb2-4871-b312-bd1bc690b2de

Deputatul din partea partidului „Justiție pentru oameni”, a propus în plenul parlamentului să fie dezbătut proiectul de lege cu privire la protecția bărbaților împotriva „seducerii” feminine. El consideră că din cauza lor bărbații ajung să comită tot soiul de violențe împotriva femeilor, de la agresiune sexuală la viol și chiar crimă.

Parlamentarul este convins că bărbații sunt seduși de comportamentul și hainele femeilor, scrie independent.co.uk.

Jennifer Wells-Qu directoarea ONG-ului „Egalitate Acum”, care promovează drepturile femeilor și fetelor, critică inițiativa tocmai pentru că aceasta încearcă să arunce vina pe victime, și nu pe agresori, în cazuri de viol, atac, incest sau crimă. Ea a cerut autorităților malaeziane să adopte legi care să încurajeze femeile și fetele, care au suferit violență sexuală și abuz, să vorbească despre acest lucru.

Potrivit Națiunilor Unite, la nivel mondial, o femeie din trei se confruntă cel puțin o dată în viață cu o violență de natură sexuală, de cele mai multe ori chiar din partea partererului de viață. 58 la sută dintre femeile ucise în 2018 au fost omorâte de parteneri sau rude. Adică în fiecare zi, anul trecut, 137 de femei au fost ucise astfel.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente