(foto, video) Practici finlandeze într-o școală de top din Chișinău

IMAGINE 01 – TITLU

Finlanda este considerată una dintre țările cu cel mai performant sistem de învățământ din lume, situându-se an de an în fruntea topurilor internaționale de specialitate. Elevii ei obțin constant poziții de top la testele PISA – teste internaționale menite să verifice modul de gândire al tinerilor.

Fiind conștienți de faptul că schimbarea societății este posibilă prin investirea valorilor în noua generație, Liceul Moldo-Finlandez „Elimul Nou” în colaborare cu partenerii din Finlanda, și-a pus drept scop să ofere cea mai bună educație posibilă fiecărui discipol al său.

Orice copil este important, iată de ce aici – cadrele didactice, logopedul, psihologul școlar, consilierii și o întreagă echipă de profesioniști implică elevii într-un mediu sănătos de dezvoltare. Formarea caracterului, cultivarea relațiilor sociale sănătoase, instruirea individualizată, atingerea potențialului maxim al fiecărui beneficiar sunt asigurate prin excelență și promovarea performanței.

IMAGINE 02

IMAGINE 03

În fiecare clasă sunt maxim 20 de elevi, iar în grupele de grădiniță din cadrul aceleiași instituții, sunt câte 18 copii maxim. Procesul de învățare este acompaniat de cunoașterea prin joc și interactivitate, iar unele ore au loc în mijlocul naturii, în laboratoare, la întreprinderi sau instituții. Ambele clădiri ale școlii sunt amplasate în zone ecologice: grădinița și clasele primare lângă lac și parc, iar clasele gimnaziale și liceale studiază în blocul situat la 5 km distanță de oraș, elevii fiind asigurați cu transport.

IMAGINE 04

Începând cu 2014 „Liceul Elimul Nou” are 100% promovabilitate la Bacalaureat, bucurându-se de nivel academic remarcabil! Anul acesta se plasează pe locul 9 la nivel municipal, iar între liceele private, media la Examenele de Bacalaureat îl plasează pe locul 4 la nivel Național!

IMAGINE 05

IMGINE 06

IMAGINE 07

Iată ce spun elevii Liceulul Moldo-Finlandez:

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente