#ZIT2019: 10 motive ca să vii pe 10 august la Costești

odno

ZIT-ul călător ajunge în acest an la Costești-Capitala Tineretului 2019. ZIT este conceput ca un eveniment al tinerilor, făcut cu implicarea tinerilor pentru dezvoltarea și promovarea de valori și atitudini sănătoase. Intrarea pentru tineri este gratuită.

#Muzică bună și tineri talentați.

În zona scenei vei putea găsi tineri talentați care vor încinge atmosfera pînă la miezul nopții. Aici îi poți asculta și vedea presatația scenică a tinerilor talente precum: SisnBRO și Triangle Dance Studio, Ansamblul Botnișoara, dar și vocile Sabina Levinte, Doinița Goro, Liviu Pașa și Marin Stratulat.. Iar seara continuă cu artiști autohtoni precum: Via Dacă, Delta pe Obraz, Spirit, Bige Life, Lidia Isac & Band, DJ.65118989_1083024905229775_888101028090609664_n

#Oportunități

Zona ONG-urilor veți putea vedea cu ce se ocupa tinerii din țară. Peste 30 de ONG-uri și Centre de Tineret își vor arăta programul de activitate și își vor prezenta oportunitățile de voluntariat, dar și cele de dezvoltare personală. Pe lângă acestea veți avea partea de masterclass-uri, jocuri interactive, face painting și expoziții.

#De la ZIT, direct în vacanță!

Simte energia vacanței împreună cu noi. În luna iulie am dat startul mai multor concursuri, iar ridicarea premiilor va fi posibilă doar la ZIT. Dacă ai participat la concursul 2 bilete la Lacul Roșu în România, atunci pregătește valiză, u înainte de a veni la eveniment.

#Adrenalină în zona Camping

Ți-ai imaginat vreodată că te-ai putea rătăci în pădure? La noi vei invăța să manevrezi o busolă, să legi funii în timp record și să aprinzi un focm sau să istalezi un cort. Noi îți vom testa capacitățile de orientare turistică. În această zonă vei învăța să fii responsabil și independent în situații de criză. De asemenea vom avea și competiții turistice.

#Turneu de minifotbal și volei de plajă

Ești amator de fotbal? Dar de volei de plajă? Vină să simți adrenalina unui gol marcat în poartă la campionatul de minifotbal de la ZIT2019!

#Pictură în aer liber

Șase tineri cu vârsta cuprinsă între 14 și 35 de ani vor participa la concursul de pictură, în zona tinerilor creativi, alegând una din cele 2 tematici: Niciodată mai Tînăr, niciodată mai Liber ca acum! sau Transforming Education. Competiția se va începe pe 8 august până pe 10 august 2019, la Complexul Turistic Costești. Lucrările finale vor fi evaluate și premiate în ziua evenimentului.

#Expoziție cu vînzări

Tinerii antreprenori își vor împărtăți experiența prin expoziție cu vînzări a lucrărilor confecționate de ei. Vino la ZIT și fii alături de ei, află secretele și alte detaliile din spatele cortinei.

#Topogane pentru mici și pentru mari.

În zona copii vom avea distracții pentru toți. Trambuline, topogane, vom admira stelele împreună la planetarium, carusel – toate le găsiți la ZIT.

#Cronograf

După miezul nopții vom avea proiecție de film, oferit de Cronograf. Te așteptăm în zona scenei să vedem împreuă filmul „Au revoir là-haut”, in regia lui Albert Dupontel, genul filmului: dramă și comedie. Filmul a fost premiat cu „Premiul César pentru cel mai bun scenariu adaptat”.

#Soare și atmosferă de neuitat.

Prognoza meteo indica +28 de grade, pentru ca unde e ZIT acolo e soare.


Nu mai sta pe gânduri vino pe 10 august la Complexul Turistic Costești! Intrarea este gratuita.

Evenimentul poate fi găsit și pe facebook

Ziua Internațională a Tineretului este un eveniment organizat de   A.O. Alternativa, în parteneriat cu Primăria Costești în cadrul programului național ”Costești Capitala Tineretului 2019”, implementat cu cu suportul Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova.Partenerii evenimetului: Consiliul Raional Ialoveni, UNFPA Moldova, Centrele de Tineret, Eco- Răzeni, Institutului de Cercetări Bioarheologice şi Etnoculturale (ICBE), ITC Capricorn, Complexul Turistic Costești, Cunoaște-ți țara, Casa dela Pizza, CAPORAL Moldova, Alexei Luca, Clubul Sportiv GALATA, SMART FOX COPYWITING, Civic.md, Diez.md, Ecopresa.md, revista Natura, Youth.md, Ecofm.md.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente