Ministra Educației din România, demisă după ce a afirmat că Alexandra nu trebuia se urce într-o maşină de ocazie

ecaterina-andronescu

Premiera României, Viorica Dăncilă a anunţat, vineri, pe Facebook, că a decis să o demită pe Ecaterina Andronescu din fruntea ministerului Educaţie. Motivul demisiei îl reprezintă declaraţiile făcute într-o emisiune TV, conform cărora Alexandra nu ar fi trebuit să se urce într-o maşină de ocazie, susţinând că pe „vremea ei” fetele erau educate de către părinţi să se nu urce cu străini în maşină.

„Sunt afirmații care arată lipsă de înțelegere – punctual, a cazului de la Caracal și, în general, a modului în care trebuie să ne protejăm copiii de răpiri, agresiuni, abuz și trafic de persoane – din partea doamnei Andronescu. Este o atitudine lipsită de responsabilitate, care nu reflectă poziția Guvernului și care nu îmi doresc să devină asimilată cu Executivul pe care îl conduc”, a scris Viorica Dăncilă.

De asemenea, premiera i-a avertizat pe miniştri că orice derapaj va duce la demiteri, scrie digi24.ro.

„Orice astfel de derapaj din partea membrilor Guvernului va fi, de acum înainte, sancționat în același mod. La fel cum voi denunța public orice acțiune sau declarație din partea oponenților politici, dacă vor încerca să profite electoral pe seama durerii pricinuite de ceea ce s-a întâmplat în Caracal”, a mai scris Dăncilă.

Ecaterina Andronescu, a declarat, joi, într-o emisiune la Antena 3, că Alexandra nu ar fi trebuit să se urce într-o maşină de ocazie, susţinând că pe „vremea ei” fetele erau educate de către părinţi să se nu urce cu străini în maşină.
„Totuşi, eu am învăţat de acasă să nu mă urc cu un străin în maşină”, a declarat Andronescu.

Reamintim că, Alexandra, o tânără de 15 ani din România, a fost văzută ultima oară miercuri dimineață (24 iulie), când s-a urcat într-o mașină de ocazie, așa cum făcea de fiecare dată când mergea acasă, în Dobrosloveni, de la meditațiile pe care le făcea în Caracal. Un drum de nici zece minute cu mașina, în mod normal. Numai că tânăra nu a mai ajuns acasă. Familia a căutat-o până joi dimineața, când părinții disperați au cerut ajutor. La scurt timp de la înregistrarea dosarului, fata a încercat cu disperare să își salveze viața și a reușit să sune la 112. Le-a spus operatorilor de la Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) și de la Poliție că este sechestrată, dar nu știe unde.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că poliţiştii din Caracal ştiau locaţia în care se afla principalului suspect, un mecanic auto din orașul Caracal, în vârstă de 66 de ani, încă de noaptea, dar nu au organizat un flagrant, aşa cum le permitea legea, ci au preferat să aştepte autorizaţie de percheziţie pentru dimineaţa.

Ca urmare a intervenției defectuoase, chestorul Ioan Buda, șeful Poliției Române, a fost demis, iar prim-minstra României, Viorica Dăncilă a anunțat că a mai cerut demiterea prefectului și a șefului Inspectoratului Județean de Poliție Olt.

Pe parcursul desfășurării perchezițiilor, în locuința suspectului, dar și în hala dezafectată de lângă, anchetatorii au descoperit haine, dar și bijuteriile pe care le purta fata de 15 ani, recunoscute deja de părinți.

Mai târziu, suspectul principal din Caracal, Gheorghe Dincă, şi-a recunoscut, a declarat avocatul din oficiu al bărbatului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente