Mai mulți medici din UTA Gagauzia vor beneficia de cursuri de perfecţionare în Turcia

medic main

Începând cu luna septembrie, un grup de medici din UTA Gagauz-Yeri vor avea parte de cursuri de perfecţionare în Turcia. Printre specialiştii care vor beneficia de studiile preconizate vor fi chirurgi şi medici din diferite profiluri.

„Acest proiect de îmbunătăţire a competenţelor medicilor din autonomia găgăuză este realizat cu susţinerea Agenţiei Turciei pentru Cooperare Internaţională (TIKA)”, informează moldpres.md.

„În autonomie s-a deschis un nou centru diagnostic, dotat cu echipament modern, edificat cu ajutorul guvernului Turciei. Or, dat fiind acest fapt, avem nevoie de medici cu pregătire foarte bună şi nivel sporit de calificare. De aceea, în clinicile din Turcia vor merge pentru instruire chirurgi, cardiologi, neuropatologi, specialişti pentru tomografie computerizată, pediatri ş.a.”, a explicat Svetlana Duleva, șefa Direcţiei regionale pentru sănătate şi protecţie socială.

Pe parcursul anilor, Agenţia Turciei pentru Cooperare Internaţională a sprijinit și a ajutat autonomia găgăuză cu mai multe proiecte sociale, oferind donaţii tehnice, ajutoare materiale, atât pentru instituţii, cât şi pentru populaţia defavorizată.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Iulia Vrabie
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente