Orașul este scena, iar apusul de soare – cortina. Participă la premiera unui spectacol inedit pentru Moldova

67389833_1338912049591789_7305066890286596096_n

Remote Chișinău este un spectacol-promenade, în care un grup de oameni care nu s-au întâlnit niciodată, pornesc într-o călătorie pe cât colectivă, pe atât de individuală.

În „Remote Chișinău” spectatorilor li se oferă o pereche de căști și un oraș întreg în loc de scena teatrală, pentru a trăi o nouă experiență emoțională. Textul și indicațiile pe care oamenii le aud, transformă panorama orașului într-un film personal; vocea artificială îi face să exploreze teritorii necunoscute și să observe lucruri noi, chiar dacă au trecut de o mie de ori pe aceste străzi. Spectacolul are un traseu pre-stabilit cimitir, mall, parc, spital, biserică și la sfârșit, un acoperiș de pe care se vede întreg orașul și un apus de soare în loc de cortina teatrală. 

Remote Chișinău chestionează inteligența artificială, big data și predictibilitatea umană, îmbinând organic spațiul public, noile tehnologii, jocurile de calculator și quest-ul.

Spectacolul este un produs al companiei teatrale Rimini Protokoll din Germania și a fost montat în peste 50 de orașe ale lumii, printre care Berlin, Paris, Londra, New York, Hong Kong, Moscova, Lima, Abu Dhabi, Viena, Tokyo etc.

Premiera: 15/16/17 August

Ora: 19:00, Cimitirul Catolic, Strada Valea Trandafirilor 11

Preț bilet: early birds – 250 de lei.

Biletele le puteți cumpăra pe iticket.md sau rezerva la numărul de telefon 078051578.

La o experiență pot participa până la 50 de persoane, 12+. 

Spectacolul va fi disponibil în trei limbi la alegere: română, rusă sau engleză.

Sunt două reguli importante: să nu întârziați, pentru că spectacolul începe într-un loc și se termină cu totul în altă parte, și să purtați încălțăminte comodă pentru plimbare.

Mai multe detalii despre spectacol găsești aici.

Remote Chișinău este produs de AZART Centrul de Proiecte Culturale. 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente