La ieșirea din țară se formează cozi. Vezi care sunt cele mai tranzitate puncte de trece a frontierei

photo_2019-07-27_08-15-07

Poliția de Frontieră informează că în perioada estivală, în unele puncte de trecere a frontierei de stat se înregistrează un flux majorat al unităților de transport, fapt ce condiționează o circulație mai anevoioasă și o creștere a mediei timpului de așteptare

În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 67 956 traversări, dintre care un număr mai mare de treceri – 35 227 a fost înregistrat pe sensul de ieșire din Republica Moldova. La fel, din totalul de traversări persoane un număr mai mare a fost consemnat al trecerilor cetățenilor moldoveni – 37 675 traversări. Valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 16 043 traversări, cu un număr mai mare înregistrat al mijloacelor de transport înmatriculat în Republica Moldova – 8 237 traversări autovehicule.

Cele mai tranzitate puncte de trecere au fost:

PTF Leușeni – 10 308 traversări persoane;
PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 9 389 traversări persoane;
PTF Sculeni – 6 637 traversări persoane;
PTF Cahul – 5 912 traversări persoane;
PTF Giurgiulești-Galați – 5 623 traversări persoane;
PTF Tudora – 5 348 traversări persoane;
PTF comun Palanca – 5 034 traversări persoane.

În scopul susținerii participanților la traficul transfrontalier, Poliția de Frontieră recomandă:

– verificarea, din timp, a valabilității şi statutului documentului de călătorie în baza căruia se traversează frontiera de stat.
– tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea rândurilor.
– agențiile de turism să notifice Poliția de Frontieră, în prealabil cu 24 de ore, despre sosirea grupurilor de turiști în punctele de trecere.
– pe parcursul celor trei luni de vară, motocicliștilor li se permite trecerea tuturor formalităților de frontieră fără a sta în rând cu alte tipuri de mijloace de transport.
– în cazurile în care apar întrebări cu privire la situația în punctele de trecere, călătorii sunt îndemnați să contacteze LINIA VERDE: 022 259 717.
– manifestarea de înțelegere, răbdare și disciplină, ținând cont de regulile de aflare și traversare a frontierei de stat.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente