Republica Moldova a primit 3 granturi din partea Uniunii Europene în valoare de peste 43 de milioane de euro

maia sandu

Republica Moldova a primit 3 granturi din partea Uniunii Europene în valoare de peste 43 de milioane de euro. Semnarea Acordurilor se va face în următoarele zile. Despre aceasta a declarat prim-ministra, Maia Sandu, după ședința Guvernului de azi. 

„Sunt trei hotărâri de Guvern, prin care se adoptă inițierea negocierilor și semnare a Acordurilor de finanțare cu Comisia Europeană. Primul acord se referă la sprijinul pentru consolidarea supremației legii și pentru sprijinirea mecanismelor anticorupție, și reforma justiției. Acest grant este de 8, 9 milioane de euro”, a menționat Maia Sandu.

Al doilea acord de finanțare este în valoare 23, 5 milioane de euro și vine pentru susținerea regiunilor locale. Regiunile au fost identificate cu ajutorul Uniunii Europene.

Al treilea acord de finanțare este de 10, 7 milioane de euro și se referă la subiecte care țin de sprijinul pentru implementarea Acordului de Asociere, în special în domeniul social, combaterii violenței, domeniul egalității de gen și altele.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente