Jurnaliștii și activiștii civici din Moldova se pot înscrie la Forumul Tinerilor Lideri din Vilnius pentru a discuta impactul fake newsurilor

2D1A1409-Edit1

Inspirați de succesul primului Forum al Tinerilor Lideri, desfășurat la Vilnius, în toamna anului 2017, Centrul de Studii Europene din regiunea de Est continuă să creeze inițiative și oportunități pentru tinerii din cu vârstele cuprinse între 24-35 de ani, originari din Armenia, Belarus, Estonia, Georgia, Letonia, Lituania, Rusia, Ucraina și Moldova.

Subiectul-cheie care va fi abordat la Forum este consecințele dezinformării, fakenewsurilor, propagandei, accesul limitat la informații și altele. Tinerii vor participa la o masă de discuții la care vor face schimb de experiență și de cunoștințe în acest domeniu.

Programul se va desfășura pe parcursul a 3 zile și va include întâlniri și discuții cu experți renumiți din Europa care luptă împotriva dezinformării (în mod prioritar în Rusia)

Scopul programului este de a facilita mai bine cunoștințele tinerilor cum funcționează propaganda și fake newsurile în diferite țări în baza experiențelor celorlalți participanți, și nu mai puțin important este să creeze parteneriate între ei și să se creeze un mediu informațional mai transparent între societăți.

Persoane eligibile: 

Vârsta 24-35 de ani;

Să dețină cel puțin diplomă de licență;

Să aibă cel puțin 3 ani de experiență în domeniul jurnalismului, comunicării, științei politice sau membru al societății civile

Cunoașterea limbii engleze.

Chiar dacă nu întrunești toate aceste criterii ești binevenit/ă să te înregistrezi. Participanții vor fi selectați doar în baza competenților lor.

Facilități:

#cazare – 16-20 octombrie

#hrană

#deschiderea vizei

Completați formularul în limba engleză sau în rusăsalvează în Word și expediază pe adresa de email a organizatorilor: [email protected]. Nu uitați să indicați

„VYLM Application” în tema mesajului.

Data limită – 12 august

Pentru mai multe informații accesați acest site.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente