Familiile care au avut de suferit în urma prăbușirii blocului de la Otaci vor primi ajutor material în câteva zile

bloc otaci

Familiile care au avut de suferit, după prăbușirea blocului de la Otaci, acum o lună, vor primi ajutor material în câteva zile. Despre aceasta a declarat Maia Sandu, după ședința Guvernului de astăzi.

„Azi-mâine vom face anunțul. Așa după cum am convenit mai devreme, în prima etapă a fost stabilit cuantumul sprijinului pentru procurarea apartamentelor. A doua etapă a fost să se determine necesarul de sprijin, pe care statul urmează să-l ofere pentru ca acești oameni să poată să-și cumpere mobile și alte lucruri de primă-necesitate. De asemenea, a fost angajată o echipă de la Academia de Științe, care trebuia să prezinte un calcul, ce ar însemna acest sprijin suplimentar. Sperăm că vom primi calculele cât mai curând, ca să putem să aprobăm hotărârea de Guvern. Hotărârea de Guvern va presupune suma pentru procurarea locuinței și suma suplimentară”, a conchis Maia Sandu.

Amintim că, pe 19 iunie, în jurul orei 21.30, o clădire de nouă etaje din orașul Otaci, raionul Ocnița s-a prăbușit, iar 48 de familii au fost evacuate. Din fericire, nimeni nu a avut de suferit. 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente