Astăzi marcăm Ziua Internațională a Înghețatei cu Vanilie. Cum o poți prepara acasă într-o zi călduroasă de vară

maxresdefault

Astăzi, toată lumea marchează Ziua Internațională a Înghețatei cu Vanilie. Nu se cunoaște originea acestui eveniment, dar se consideră că a apărut inițial în SUA sau în Canada. Datorită la aceasta, oamenii au o motivație în plus să-și alinte copilul din ei, cumpărându-și câte o înghețată în această zi de vară.

De asemenea, probabil nu ați cunoscut o curiozitate interesantă despre acest produs. Vanilia este al doilea cel mai scump condiment din lume. Dacă doriți să pregătiți o astfel de gustoșenie în condiții casnice, vedeți mai jos o rețetă

Timp de pregătire:  minute
Timp de gătire:  minute
Timp Total:  ore
Număr porții: 6 porții

Ingrediente:

#2 gălbenușuri

#2 oua întregi

#1 praf de sare

#400 de ml. de lapte

#400 de grame de smântâna pentru frișcă

#2 păstăi de vanilie naturală

#8-10 linguri de zahăr (după gust)

Preparare

Păstăile de vanilie se crestează pe lungime și se răzuiesc cu vârful cuțitului semințele. Semințele de vanilie împreună cu păstăile se pun într-o crăticioară împreună cu laptele. Se încălzește laptele pe foc până când prinde pojghița la suprafață și e pe punctul de a da în clocot. Se trage crăticioara de pe foc și se acoperă cu capacul. Se lasă în repaus timp de 30 de minute după care se îndepărtează păstăile de vanilie (se poate și strecura laptele pentru a îndepărta semințele de vanilie).

În timpul de repaus al laptelui cu vanilie, într-un castron încăpător se bat ouăle și gălbenușurile cu praful de sare și cu tot zahărul până când se formează o cremă consistentă.

Laptele strecurat se toarnă înapoi în crăticioară și se infierbântă pe foc până ce începe să dea în clocote mici.

Se toarnă laptele fierbinte deasupra cremei de oua, puțin câte putin și bătând constant, până când se incorporează complet. Se transferă crema de lapte și ouă într-o cratiță și se pune pe foc mic, amestecând constant, până când se îngroașă atât cât să îmbrace lingura cu care se amestecă.

radiooltenia.ro

Se toarnă crema fluida obținută într-un castron încăpător, se lasă sa se răcorească puțin și se adaugă smântâna pentru frișcă (nebătuta și neîndulcită) amestecând până când se omogenizează bine. Aceasta este compoziția de bază pentru înghețată, care se lasă sa se răcească până la temperatura bucătăriei, apoi se dă la frigider timp de cel puțin 1-2 ore, preferabil peste noapte.

Crema de bază foarte rece se toarnă în aparatul de înghețată care în prealabil a fost ținut la congelator timp de minimum 12 ore. Avantajul pregătirii înghețatelor la mașina de înghețată este că înghețatele vor fi cremoase, fără ace de gheata.

Dacă nu aveți un aparat de înghețată, turnați crema de bază într-un castron și dați-o la congelator până îngheață, ținând cont să amestecați bine crema cu o furculiță la fiecare 30-40 de minute, nepermițând să se formeze cristale de gheață în compoziție. La aparatul pentru înghețată durează 15-20 de minute până când înghețata atinge consistența potrivită, după care se transferă într-un castron/cutie cu capac și se păstrează la congelator până în momentul servirii.

radiooltenia.ro

Sursa: radiooltenia.ro.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente