Vrei să-ți reînnoiești garderoba? În acest weekend, EcoVisio te invită să donezi sau „să adopți” haine gratuit

56323764_1316845488478710_5100270490019168256_o
Foto: Facebook/EcoVisio

Weekend-ul acesta, EcoVisio te invită să-ți dai refresh la garderobă făcând bine planetei. O nouă ediție de EcoVisio FreeShop va avea loc pe 27 iulie în raionul Ciocana, unde timp de 3 ore vei putea aduce hainele care nu îți mai trebuie, pentru a fi adoptate pe gratis de oricine le dorește. Dacă nu ai nimic de adus, poți veni doar să îți găsești haine sau să ți le repari pe ale tale – totul fără niciun ban.

Aflat la cea de-a 9-a ediție, EcoVisio FreeShop este un tip de bazar unic în Moldova, unde „marfa” o reprezintă hainele aduse pe loc de oamenii care nu le mai folosesc. Pe lângă haine, mai poți lăsa la FreeShop și pantofi, accesorii, jucării sau produse cosmetice. Cine are nevoie de ceva expus la FreeShop poate lua pe gratis, indiferent dacă a donat sau nu lucruri.

„Cu EcoVisio FreeShop, încercăm să oferim timp de câteva ore un spațiu cu adevărat liber, unde toată lumea este egală și binevenită, iar banii nu creează diferențe sociale. Vrem astfel nu doar să încurajăm reutilizarea hainelor, dar și să arătăm o alternativă la economia tradițională, bazată doar pe profit” – Clara Abdullah de la EcoVisio, coordonatoarea proiectului.

Acest FreeShop va avea loc în cadrul Școlii Internaționale de Vară organizate de Oberliht, cu tema ”Gunoiul din curte tot poate străluci”. La eveniment se vor alătura și două croitorese din comunitatea locală, care vor retușa pe gratis hainele oricui are nevoie.

EcoVisio a lansat recent o campanie despre impactul modei asupra mediului, considerată a doua cea mai poluantă industrie din lume. FreeShop este unul din modurile simple prin care poți contribui la soluție: un articol de îmbrăcăminte refolosit sau reparat își reduce amprenta de carbon cu 82%.

Detalii despre EcoVisio FreeShop poți afla din evenimentul de pe Facebook sau direct de la organizatori: +37360790514.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente