Peste 20 de mii de oameni au ieșit să protesteze în centrul Moscovei. Aceștia au cerut alegeri libere și corecte

proteste moscova
Foto: Reuters

Peste 20.000 de persoane au participat la un miting autorizat, care a avut loc sâmbătă la Moscova. Protestatarii au cerut alegeri libere şi corecte, după ce o decizie a autorităţii electorale a făcut imposibilă participarea mai multor candidaţi ai opoziţiei la alegerile locale din capitala Rusiei.

Protestatarii au solicitat ca autorităţile să le permită candidaţilor opoziţiei să se înscrie la alegerile locale din septembrie, informează postul BBC News.

Comisia electorală de la Moscova a anunţat că majoritatea candidaţilor susţinuţi de opoziţiei nu au reuşit să strângă numărul necesar de semnături pentru a participa la alegerile pentru Duma capitalei ruse, ce vor avea loc pe 8 septembrie. Comisia a anulat o mare parte a semnăturilor aduse de candidaţi sub pretextul că ar fi false, acuzaţii respinse categoric de liderii opoziţiei.

protest moscova 1
Reuters

O serie de lideri ai opoziţiei, inclusiv Alexei Navalnîi, au luat parte la miting. „Le vom arăta că acesta este un joc periculos. Ar trebui să luptăm pentru candidaţii noştri”, le-a spus Navalnîi protestatarilor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente