Prim-ministra, Maia sandu, a declarat că va prezenta săptămâna viitoare planul de acțiuni al Guvernului pentru dezbateri, iar societate ar trebui să se implice în discutarea acestuia. 

„Astăzi am continuat activitatea Cabinetului de Miniștri pentru a discuta planul de acțiuni pentru următoarea perioadă – problemele cele mai grave din fiecare sector și cum anume putem îmbunătăți viața cetățenilor. Împreună cu miniștrii am stabilit că toate acțiunile planificate trebuie să pornească de la 3 principii-cheie: eliminarea schemelor de corupție, redarea independenței instituțiilor statului, așa încât acestea să protejeze oamenii și interesul național, și aducerea Moldovei în familia țărilor civilizate”, se arată într-un mesaj pe pagina de facebook a prim-ministrei.

„Noi toți înțelegem că cetățenii vor să trăiască mai bine acum. Și acesta este obiectivul nostru principal. Toate acțiunile noastre sunt ghidate anume de acest deziderat. Totodată, pentru construirea unor instituții independente și în interesul cetățeanului este nevoie de eforturi din partea tuturor și de multă muncă. Vom prezenta săptămâna viitoare pentru dezbateri planul de acțiuni al Guvernului și ne dorim ca întreaga societate să se implice în discutarea acestuia”, a conchis aceasta.