Membrii Consiliului Politic Naţional al PDM s-au întrunit astăzi în şedinţă la care au făcut o analiză a situaţiei social-politice din ţară, după ce Partidul Democrat a cedat guvernarea. La fel s-a discutat și despre organizarea congresului extraordinar al PDM care trebuia să fie convocat pe 27 iulie. După mai multe discuții s-a luat decizia ca acest eveniment să aibă loc pe 7 septembrie.

În urma conferinţelor petrecute de organizaţiile teritoriale ale formaţiunii, s-a ajuns la concluzia că Partidul Democrat are nevoie de o reorganizare, o modernizare mai profundă, care trebuie pregătite minuţios, iar pentru aceasta este nevoie de o perioadă mai mare de timp. Mai mult, s-a discutat despre nevoia de a atrage personalităţi, specialişti din diferite domenii, care vor împărtăşi valorile şi viziunea democraţilor de dezvoltare a Republicii Moldova, astfel ca cetăţeanul să fie în centrul grijilor politicienilor din Partidul Democrat. „PDM are nevoie de o reformă profundă, dar şi de întărire atât în teritoriu, cât şi la nivel central”, a subliniat Pavel Filip.

Reieşind din cele menţionate, membrii CPN au decis amânarea convocării congresului pentru data de 7 septembrie şi au mandatat Biroul Permanent pentru a crea un grup de lucru care să pregătească proiectul de modernizare a Partidului Democrat. O altă împuternicire pe care a primit-o Biroul Permanent ţine de lansarea pregătirilor PDM pentru alegerile locale, inclusiv organizarea staff-ului electoral. În acest sens s-a vorbit şi despre consolidarea echipelor locale ale PDM şi identificarea potenţialilor candidaţi democraţi în funcţiile eligibile.

Tot la acea ședință membrii au constatat că alianţa PSRM-PAS-PPDA este preocupată de subordonarea politică a instituţiilor care trebuie să fie independente, de acţiuni cu caracter populist şi nu au făcut nimic concret pentru cetăţeni.

Mai mult, au suspendat proiecte menite să îmbunătăţească condiţiile de viaţă ale oamenilor, precum programele Drumuri Bune, O nouă viaţă, Un doctor pentru tine. „Oamenii în ţară văd că actuala guvernare deja eşuează, iar numărul problemelor cetăţenilor doar creşte”, a spus preşedintele în exerciţiu al PDM, Pavel Filip.