6 candidați au fost excluși din concursul pentru Curtea Constituțională. Cine sunt persoanele admise

dd

Comisia juridică, numiri și imunități a Parlamentului s-a întrunit, pe 19 iulie, într-o ședință pentru a analiza dosarele candidaților care intenționează să ocupe cele 2 fotolii de vacante de judecători la CC. În urma examinării dosarelor, deputații au exclus șase dosare, care nu corespundeau cerințelor, astfel încât în concurs au rămas acum doar 17 din cei 23 de pretendenți.

Din concurs au fost însă excluși: Lazari Constantin, Kuciuk Valeriu, Coca Andrei, Rusu Eugen, Nicole Alexei și Terzi Nicolai, informează ZdG.md.

Lista candidaților admiși în concurs:

1. GROSU Vladimir
2. CÂRNAȚ Teodor
3. NEGRU Andrei
4. ISTRATE Angela
5. BURIAN Alexandru
6. POTÎRNICHE Oleg
7. BOIȘTEANU Eduard
8. EȘANU Nicolae
9. ROȘCA Nicolae
10. CORJ Mihai
11. RĂDUCANU Tatiana
12. MIDRIGAN Pavel
13. MANOLE Domnica
14. GUCEAC Ion
15. SPOIALĂ Alexandru
16. STRĂTILĂ Victor
17. ARABADJI Nina

Potrivit președintelui Comisiei juridică, numiri și imunități, Sergiu Litvinenco, intervievarea candidaților ar urma să aibă loc săptămâna viitoare. Pretendenții la fotoliul de judecător constituțional vor fi intervievați cu ușile închise, fiind înregistrați video, iar ulterior imaginile vor fi făcute publice.

„Neîntrunirea condițiilor de eligibilitate sau lipsa reputației ireproșabile reprezintă temei de neadmitere în concurs”, se precizează în Regulamentul concursului, care specifică două probe: cea a dosarelor și cea a interviului.

Componența Curții Constituţionale e de șase judecători, aceștia fiind numiţi pentru un mandat de 6 ani. Doi judecători sunt numiţi de Parlament, doi de Guvern şi doi de Consiliul Superior al Magistraturii. Judecătorii Curții Constituţionale aleg, prin vot secret, preşedintele acesteia.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente