Echipe de fotbal din Moldova au fost eliminate din primul tur preliminat al turneelor internaționale. Astfel, echipele Milsami Orhei, Speranța Nisporeni și Petrocub Hîncești și-au încheiat evoluția în cupele europene pentru acest sezon. Sheriff Tiraspol își va continua evoluția în Liga Europei.

#Milsami Orhei

Echipa din Orhei a rata calificarea după două înfrângeri în fața echipei din România, Steaua București. Primul meci din deplasare s-a încheiat cu scorul final de 2-0, iar în retur Milsami a suferit a doua înfrângere cu scorul final de 2-1.

#Petrocub

Petrocub a pierdut ambele meciuri la limită. Echipa din Cipru a învins în ambele partide cu scorul final de 1-0. Astfel, echipa din Hîncești părăsește Liga Europei.

#Speranța Nisporeni

Speranța a suferit o înfrângere categorică, cu scorul final de 6-0, în fața echipei Neftçi. Echipa din Moldova a pierdut ambele meciuri cu un total de 9 goluri primite fără ca să poată marca în poarta adversarilor.

#Sheriff Tiraspol

d0ef6cd9ee741b7d3738b10128829176

Sheriff Tiraspol a fost eliminată din Champions League din primul meci, asta deși a câștigat în deplasare, scor 3-1 la Tbilisi. Tiraspolenii au pierdut de la Saburtalo Tbilisi acasă, scor 0-3.