(video) Jocuri online pe placul tuturor. Care sunt principalele tipuri și caracteristici ale acestora

pc-gaming-screen-200559149-007-resized-56a1b8c23df78cf7726d56a0
Foto: lifewire.com

În era digitală, jocurile online au ocupat o nișă imbatabilă. Mulți tineri evadează, ore și chiar zile în șir, în „realitatea” din calculator, iar industria jocurilor online evoluează neîncetat și dezvoltă noi și noi personaje, tipuri de joc și provocări. În acest episod, vom trece în revistă principalele genuri ale jocurilor video, ca să înțelegem mai bine cum funcționează acestea. 

# Primul tip de jocuri la care ne vom referi este first-person shooter (din engleză, trăgător, la prima persoană) – FPS, abreviat. De obicei, jocurile din categoria dată sunt de acțiune, implică arme și se desfășoară prin ochii protagonistului, scrie mediacritica.md.

# Următorul tip de jocuri este Role Playing Games (prescurtat RPG), ceea ce în româna s-ar traduce jocuri video de rol. Una dintre caracteristicile principale ale jocurilor tip RPG este povestea. De regulă, personajul începe ca un prizonier căruia soarta îi rezervă să înfrunte răul sau ca un luptător în căutare de aventuri.

# Există jocuri capabile să antreneze sute sau chiar mii de jucători simultan, doar că pentru aceasta este nevoie ca toți să fie conectați online. Acest tip de joc se numește Massive Multiplayer Online Game (MMO) și le permite jucătorilor să participe la competiții la scară mare, să concureze alături de diferite rase, vârste sau naționalități. Câteva exemple: Anthem, Monster Hunter World, DayZ ș.a.

# Cel din urmă tip de jocuri, pe care vi-l prezentăm de această dată, se înscrie la categoria „de strategie”. Ele pun accent pe gândire și planificare pentru a obține victoria, motivează prin provocări strategice, tactice și, uneori, logistice. Unul dintre primele și cele mai cunoscute jocuri de strategie a fost Age of Empires.

Acestea sunt cele mai populare și principale tipuri de jocuri online. Unele jocuri sunt mai sofisticate, altele mai simple. Totuși, îți recomandăm ca jocurile să nu-ți invadeze tot timpul liber, drept care să-ți neglijezi familia și prietenii. În plus, nu uita că un joc nu este decât un joc: uneori poți pierde, alteori poți câștiga.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente