Maia Sandu merge la inaugurarea Irinei Vlah: „E timpul să punem capăt divizării”

sandu vlah

Maia Sandu va fi prezentă la investirea Bașcanei Găgăuziei, Irina Vlah. Sandu spuine că „indiferent de divergențele ideologice, e timpul de pus capăt divizării între cetățenii țării”.

„Am decis să merg astăzi la învestirea Irinei Vlah în calitate de Bașcan al Găgăuziei pentru că, indiferent de divergențele politice sau ideologice, e timpul să punem capăt divizărilor între cetățenii țării noastre. Îmi doresc ca de acum înainte limba, cultura, etnia să nu mai fie folosite drept motive de dezbinare. Îmi doresc ca toți cetățenii Republicii Moldova să fie mândri de țara în care locuiesc. Vreau să fim o societate unită, solidară, pentru că noi toți avem aceeași dorință – să ne simțim bine acasă”, a spus Maia Sandu.

În cadrul ceremoniei de investire, care are loc pe 19 iulie, ora 19 vor participa atât președintele țării, Igor Dodon cât și președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi.

Vlah a câștigat în 2015 mandatul de bașcan al Găgăuziei, din primul tur, cu peste 51% din voturi. În 2019, aceasta a reușit să câștige un nou mandat, de această dată cu aproape 90% din voturi.

Potrivit legii, bașcanul Găgăuziei este automat membru al Guvernului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente