Deputata democrată Otilia Drăguțanu a anunțat că părăsește Parlamentul. Potrivit acesteia, după o perioadă de reflecție, a constatat că ea nu este pentru politică, iar politica, nu este pentur dânsa.

Declarația deputatei:

Dupa o lunga perioada de reflectie, am inteles ca eu nu sunt pentru politica si ea nu este pentru mine. Intotdeauna am stiut sa-mi gasesc locul si sa muncesc acolo unde abilitatile mele au adus utilitate maxima. Sunt de parere ca un partid in opozitie are nevoie de cineva cu un alt profil si temperament si cu mai multa experienta in politica. Le sunt foarte recunoscatoare persoanelor care au avut incredere in mine, iar colegilor din parlament le doresc succes in munca deloc usoara”.

Despre ea, anticorupție.md scria că este o prosperă femeie de afaceri și soția ex-guvernatorului Băncii Naționale, Dorin Drăguțanu, care a demisionat în urma scandalului legat de frauda bancară. Este fondatoarea unei companii de succes, care a semnat în ultimii ani contracte de milioane cu diferite instituții publice.

În ianuarie 2017 Otilia Drăguțanu a fost aleasă în funcția de președintă a Asociației Femeilor Antreprenoare din Moldova, funcție pe care a deținut-o până în decembrie 2018, când a devenit membră a Consiliului Director.

Următorul pe lista PDM în Parlament este fosta ministră a Sănătății, Ruxanda Glavan.