„Transfugii nu sunt acceptați”. Ce spune Maia Sandu despre o eventuală apariție a lui Usatîi în Parlament

img_1929421_thumbs_700x394_2920291-700×350

În contextul alegerilor parlamentare anticipate pe anumite circumscripții în actuala legislatură pot apărea noi deputați aleși. Printre aceștia se enumeră liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi. Maia Sandu spune că Usatîii nu are șanse să se alăture majorității parlamentare.

După plecarea lui Viorel Melnic (circumscripția 48) din funcția de deputat, după ce Maia Sandu a fost numită în funcția de prim-ministră, iar Andrei Năstase – ministru de Interne (circumscripțiile 51 și 33 consecutiv) în Parlament au rămas locuri libere. De aceea, potrivit Codului Electoral, în scurt timp urmează să se organizeze alegeri parlamentare  anticipate pe circumscripțiile enunțate mai sus. Pe una din aceste circumscripții ar urma să candideze și Renato Usatîi.

În acest context, Maia Sandu a fost întrebată în cadrul emisiunii Puterea a 4 dacă va fi acceptat Renato Usatîi în majoritatea parlamentară, întrucât el tot luptă împotriva PDM și a regimului Plahotniuc. „Nu, nu facem tranzacții cu transfugi. Eu nu văd de ce o eventuală intrare a lui Usatîi în Parlament ar schimba acest lucru. Mulți luptă (n.r. împotriva PDM lui Plahotniuc) pe hârtie sau la televizor. Unii luptă în realitate. Unii și au reușit. Însă aceasta nu schimbă datele problemei. Transfugii nu sunt acceptați”, a conchis ferm Maia Sandu.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente