(video) Renato Usatîi: „Cel târziu mâine, 8 deputați din PDM vor părăsi fracțiunea”

Renato Usatii

Renato Usatîi a venit cu o nouă porție de declarații legate de politica din Moldova. Acesta spune că actuala putere sperie deputații aleși pe circumscripțiile uninominale și „roagă” să-și depună mandatele de deputați. Mai mult, acesta declară că mâine, 8 deputați din PDM vor părăsi fracțiunea din cauza unui conflict cu Pavel Filip.

„Un cetățean cu rang înalt a decis ca alegerile parlamentare anticipate în 6-7 circumscripții uninominale să aibă loc odată cu alegerile locale. Pentru asta unii deputați PDM și de la Șor sunt „rugați” să-și depună mandatele de deputați. Deputatul independent (n.r. a învins circumscripția 48)  Viorel Melnic apropiatul lui Șor a fost „rugat” să-și depună mandatul, unul dintre motive fiind implicarea lui în raportul Kroll. Mai mult, lui i s-a promis că i se va garanta securitatea și netragerea lui la răspundere pe această cauză. Alt candidat independent din Transnistria, Oleinic, este la fel impus să-și depună mandatul de deputat. Din circumscripția din Cahul trebuie să-și dea cineva demisia. Groza, care era al lui Plahotniuc, și a Elena Bacalu (n.r. circumscripția 42, Cahul și Cantemir).  Trebuie să plece Oleg Sîrbu din Edineț. De asemenea, sunt speriați încă 2-3 oameni de ai lui Plahotniuc”, a spus liderul Partidului Nostru.

„Cel târziu mâine, din cauza scandalului cu Filip vor pleca 8 deputați. Nu cunosc unde vor pleca. Acuș vă explic de ce pleacă deputații din PDM și de ce e nevoie de alegeri în 6-7 circumscripții. Ca urmare a rezultatelor din aceste circumscripții, actuala majoritate dorește să aibă o majoritate constituțională pentru a anula alegerile prezidențiale de către popor. Din câte înțeleg nici Maia Sandu, nici Igor Dodon nu-și doresc alegerea directă de către cetățeni a președintelui Republicii Moldova, pentru că se tem că vor putea pierde”, a explicat Usatîi.

În concluzie, politicianul spune că „mă bucură că vom avea alegeri parlamentare anticipate în 6-7 circumscripții uninominale. Însă nu-mi place că ei nu prea se diferențiază de acei care au plecat (PDM).”

Igor Dodon a declarat în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune Accent TV că în curând Procuratura va cere ridicarea imunității mai multor deputați.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente