Cele două autospeciale de intervenție în timpul protestelor în masă, oferite țării noastre de președintele Turciei, au fost astăzi transferate din gestiunea Trupelor de Carabinieri în cea a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. Prezent la evenimentul de „transfer” Andrei Năstase a spus că aceste mașini urmează să slujească pentru oameni, nu împotriva lor.

„Aceste două simboluri ale regimului de tristă amintire, vor primi o altă destinație. Vor fi predate IGSU, iar misiunile viitoare ale acestor două echipamente din dotarea Ministerului Afacerilor Interne vor fi pașnice. Concret, vor fi folosite pentru a ajuta oamenii în situații de urgență. Pentru oameni, nu împotriva oamenilor. Colegii au găsit deja cele mai potrivite moduri în care aceste două autospeciale vor fi folosite, iar acest lucru mă bucură.

Semnificația deciziei de astăzi este foarte importantă și vine să consolideze strategia conducerii Ministerului Afacerilor Interne de a redimensiona abordările care au legătura cu ordinea și siguranța publică.

În locul tunurilor de apă vom folosi adevărul, transparența, prevenția, dialogul.

În locul gazelor lacrimogene vom folosi onestitatea, onoarea, cinstea și conștiința lucrului bine făcut în slujba cetățenilor, a nimănui altcuiva.

Iar în locul unor asemenea mașini de luptă, noi, politiștii din Republica Moldova, vom avea în arsenalul nostru de muncă cuvântul și asumarea”, a spus ministrul de Interne Andrei Năstase.