O prezentatoare a Știrilor PRO TV, absolventă a USM, a înmânat diplomele Promoției 2019 de jurnaliști

Jurnalism_1

Ceremonia decernării diplomelor de licență și master a devenit un eveniment public, la Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării (FJȘC) a USM, reflectat la principala emisiune de știri a zilei de la PRO TV. Jurnalista Sorina Obreja, absolventă a acestei facultăți, a fost invitata de onoare a festivității, pentru a înmâna actele de finalizare a studiilor viitorilor săi colegi de breaslă.

Conf. univ. dr. hab. Georgeta Stepanov, decanul FJȘC a USM, a menționat frumoasa tradiție ca cei mai buni dintre cei mai buni jurnaliști din R. Moldova, care au învățat aici, să înmâneze diplomele de absolvire noilor promoții. Asemenea profesioniști vin, deseori, la USM pentru a instrui noile generații de specialiști din această sferă.

Prima facultate de profil din spațiul românesc

„Facultatea noastră a reușit să adune cei mai buni profesori și să producă cei mai apreciați jurnaliști. De aceea, avem așteptări, ca cei care pleacă în jurnalismul practic, vor aduce calitate”, afirmă decanul Georgeta Stepanov.
FJȘC din cadrul USM este o facultate clasică, pentru că îmbină armonios principiile deontologice ale mass-media cu instrumentele moderne ale producției media. Dispune de cele mai moderne laboratoare cu echipament tehnic de ultimă generație, abordează toate direcțiile jurnalismului contemporan – presa tipărită, audiovizualul, agențiile de știri, online-ul.

Jurnalism_2

Este prima facultate de profil din spațiul românesc, înființată în anul 1980, cu precizarea că învățământul jurnalistic din R. Moldova își are rădăcinile în 1965, explică dna Georgeta Stepanov.

Jurnalista Sorina Obreja se mândrește cu profesorii FJȘC

Jurnalista Sorina Obreja, prezentatoarea Știrilor PRO TV, a rostit un cuvânt de felicitare proaspeților absolvenți ai FJȘC și i-a îndemnat ”peste ani să stea vertical, fără să plece capul în fața nimănui și să se mândrească de drumul parcurs în carieră.”

„Sunt fericită să fiu alături de viitorii mei colegi de breaslă sau poate chiar și de birou! Mulțumesc profesorilor mei de facultate, de care îmi amintesc cu mare drag, pentru lecțiile, ideile, glumele și sfaturile oferite! Le mulțumesc pentru că au investit enorm în mine și în colegii mei!

Jurnalism_3

Azi, pot spune cu tărie cât de mult a însemnat felul cum am pornit din această facultate și până unde am ajuns. Pe cei mai buni absolvenți ai FJȘC îi așteptăm cu brațele deschise la PRO TV”, zice Sorina Obreja.

Conf. univ. dr. Silvia Grosu: „Facultatea noastră este una cu tradiții. Noi am fost cutezătorii, care în perioada regimului sovietic, am reușit să facem o facultate de jurnalism. Absolvenții noștri au predecesori de urmat, nume mari rămase în istorie, modele intelectuale, pe care le promovăm.”

O facultate ce oferă siguranța recunoașterii diplomei

„Iubesc această facultate, care mi-a transformat visul de a deveni jurnalistă în realitate, cu o medie de 9,70! Aș recomanda persoanelor dinamice, care nu vor să-și petreacă viața într-un birou, să se înscrie la Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării a USM. Este o facultate care deschide multe uși tinerilor dornici să se afirme. Cel mai important e că oferă siguranța studiilor și diplomelor, fără teama că vor fi anulate într-o zi. La Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării a USM, m-am bucurat de multă libertate de creație. De doi ani, muncesc la un portal de știri”, Valeria Batereanu, absolventă.

Jurnalism_4

Multiple șanse de afirmare în meserie, din perioada studiilor

„Atuul Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării a USM este că oferă multiple șanse de afirmare în meserie. La absolvire, tinerii sunt bine pregătiți să intre în mediul profesional, ”înarmați” cu toate instrumentele necesare – singuri își pot filma reportajele, le pot monta, sunt învățați să macheteze texte etc. Aici sunt asigurate și stagiile de practică”, Gabriela Cibotar, absolventă.

Excelență și mobilități academice în UE

„Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării a USM mi-a asigurat implicarea în proiecte internaționale de profil. Aceasta și datorită rezultatelor mele excelente la studii și a nivelului de cunoaștere a limbii engleze. Am reușit să ajung printr-un program de schimb academic în Franța, unde am studiat mass-media de acolo, cu marile sale tradiții. Apoi, am fost selectată pentru un alt proiect, derulat în Serbia. În prezent, activez la o agenție de presă”, Ionela Costin, absolventă.

Stagii de practică pentru un viitor în meserie

„După ce am studiat Dreptul la Iași, am urmat cursurile Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării a USM. Era un vis al meu încă din liceu. Această facultate oferă multe oportunități profesionale. M-am și angajat la PRO TV. Recomand Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării a USM, unde studenții beneficiază de stagii de practică deosebite”, Victor Armaș, absolvent.

Sursa: www.usm.md

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente