Alexandru Jizdan: „Majoritatea încearcă să demoralizeze Partidul Democrat”

Ministru jizdan

Fostul ministru de interne, actualul deputat democrat în Parlament, Alexandru Jizdan, consideră că actuala guvernare încearcă să demoralizeze Partidul Democrat până la alegerile locale din 20 octombrie. De asemenea, guvernanții își doresc un nou procuror general pentru a intimida deputații din Parlament. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Important” de la postul de televiziune TVC21, transmite IPN.

„Ceea ce face astăzi actuala guvernare tocmai încearcă să demoralizeze acest partid până la alegerile locale și va întreprinde mari acțiuni ca Partidul Democrat să ajungă în alegerile anticipate, așa cum declară ei, foarte demoralizat. Și noi deja cunoaștem că ei își doresc un procuror general, vor să utilizeze acest instrument la maxim pentru a intimida deputații din Parlament”, a declarat Alexandru Jizdan.

Despre retragerea lui Vladimir Plahotniuc de la conducerea PDM, Alexandru Jizdan spune că aceasta este una matură. „Deoarece, dacă prin acțiunile tale ai adus partidul în opoziție, înseamnă că ceva nu a mers și, din aceste considerente, cred că lucrurile trebuie schimbate la capitolul managementul formațiunii”, a afirmat deputatul. Alexandru Jizdan spune că nu a știut că Vladimir Plahotniuc urma să plece.

De asemenea, Alexandru Jizdan spune că urmărește cu mare atenție activitatea Ministerului de Interne, pe care l-a condus până nu demult. „Eu privesc cu mare îngrijorare și foarte atent ceea ce se întâmplă în Ministerul de Interne. De fiecare dată când se vor face greșeli mari, eu voi interveni”, a declarat politicianul. Potrivit lui, situațiile complicate actualmente nu se gestionează corect, dar recunoaște că și el când a fost în funcție a comis greșeli.

„Ministerul de Interne este construit în așa fel, încât poate funcționa fără ministrul de interne. Dacă azi în MAI nu va fi un ministru, lucrurile vor merge înainte încă un an. În unele cazuri, atunci când tu nu cunoști toate procesele, ar fi de recomandat să nu încurci oamenii”, spune ex-ministrul de interne. Potrivit lui, unii miniștri au nevoie de 8-9 luni pentru a înțelege ce conduc și acest lucru se referă și la actualul ministru, Andrei Năstase.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente