(foto) 16 absolvenți ai Academiei „Ștefan cel Mare” vor sluji în beneficiul țării la mai multe puncte de trecere a frontierei de stat

tud8

16 absolvenți ai Academiei „Ștefan cel Mare” din cadrul MAI, pregătiți pentru munca la Poliția de Frontieră, au fost prezentați în subdiviziunile de frontieră. Tinerii au primit ultimele îndrumări înainte de a purcede la lucru, fiindu-le date încredințări de susținere totală în angajamentul luat – garantarea unei frontiere sigure.

Șeful adjunct al Poliției de Frontieră ,Valentin Fiodorov, a transmis un mesaj de felicitare și încurajare proaspeților angajați: „Odată ce ați ales această cale, să dați dovadă de onestitate și corectitudine în orice acțiune, fără a vă lăsa tentați de câștiguri ușoare indiferent care ar fi miza. Să fiți cu verticalitate în deciziile luate și să formații alături de actualii polițiști de frontieră o echipă puternică, curajoasă și cu dedicație. Doresc fiecăruia dintre voi o carieră de succes și ca promoția voastră să lase o urmă în istoria Poliției de Frontieră, în istoria Ministerului Afacerilor Interne. Bine ați venit în familia noastră, a polițiștilor de frontieră!”

absolventiAcademie

Repartizarea tinerilor s-a realizat în funcţie de locul de trai, dar și de media generală de absolvire. În toate cazurilor, dorințele absolvenților au coincis cu propunerile de repartizare la frontieră.

Opt absolvenți vor face echipă cu polițiștii de frontieră din Direcția regională Centru, alți trei tineri au ales să-și ducă misiunea în Sectoarele Poliției de Frontieră „Leova”, „Basarabeasca” și „Sculeni”.

leova1

O mână de ajutor au primit și polițiștii de frontieră din nordul țării, un absolvent se regăsește în rândul efectivului Sectorului Poliției de Frontieră „Criva”, iar alt absolvent și-a dorit mult să ajungă în echipa ofițerilor de investigații ai Direcției.

La Direcția regională EST s-au prezentat trei absolvenți ai Academiei. În cadrul discuției cu șeful Direcției, tinerii au fost felicitați pentru alegerea frontierei de est a țării, dar și au aflat funcțiile în care au fost numiți. Ulterior, în Sectorul Poliției de Frontieră „Tudora-1” au cunoscut îndeaproape programul de lucru și misiunile ce le revin.

pf_5

În prezent există mai multe modalităţi de a dobândi calitatea de polițist de frontieră şi anume prin înscrierea la studii la Academia „Ștefan cel Mare” a MAI, la Centrul de Excelență în Securitatea Frontierei sau la cursurile de inițiere în meserie, cu 6 luni de studii

tud8

tud11

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente