CEC, din nou în componență deplină. Cine a venit la CEC în locul lui Ciocan, Russu și Cebotari

fotocec1_6197658-920×554

Deputații au desemnat 3 membri ai Comisiei Electorale Centrale, după demisia Alinei Rusu, Rodicăi Cebotaru și Iurie Ciocan. Astfel, în locul acestora vor veni Pavel Dumitru, Dorin Cimil și Maxim Lebedinschi.

Pavel Dumitru a fost desemnat în funcție de fracțiunea Partidului DA. Dorin Cimil, a fost propunerea deputaților din fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate.

Maxim Lebedinschi, consilier al președintelui Igor Dodon, care a mai fost în actuala componență a CEC din 2015 până în 2016, a fost propunerea PSRM.

Dezbaterile au fost destul de scurte, fiind oprite la solicitarea socialiștilor prin invocarea articolului 108 din Regulamentul Parlamentului. Ideea a fost criticată de către Andrian Candu, deputat democrat care a precizat că „în legislaturile anterioare acest articol nu se folosea abuziv”.

Deputatul PD, Sergiu Sîrbu, a declarat că democrații ar fi avut dreptul să desemneze unul din acești 3 membri, întrucât „se respectă proporțiile atât ale guvernării cât și opoziției”, iar la etapa actuală democrații au 1/3 din Parlament. În replică, Sergiu Litvinenco, deputat ACUM a punctat că democrații au deja doi reprezentanți în componența Comisiei Electorale Centrale, astfel, fiind respectată proporția putere-opoziție.

Numirea a avut și momente mai interesante. În procesul de discuții, Adrian Lebedinschi, fratele unuia din candidați, Maxim Lebedinschi, a spus că se va abține de la vot, dar că „se mândrește cu fratele lui”.

Din componența actuală a CEC mai fac parte Veaceslav Agrigoroae, Vasile Gafton, Sergiu Gurduza, Andrei Volentir, Vadim Filipov și Vladimir Șarban.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente