Americanii sunt deja „în plin sezon electoral”. Cine ar putea să lupte contra lui Trump pentru președinția SUA

trump

Fostul vicepreședinte al Statelor Unite, Joe Biden, dar și senatorii Bernie Sanders și Elizabeth Warren sunt favoriții sondajelor printre democrați, care vor trebui „să-l detroneze” pe Donald Trump din funcția de președinte al Statelor Unite, la alegerile din 2020. Asta reiese din sondajele cele mai recente, cu un an înainte de sfârșitul procedurilor de nominalizare pentru ambele partide, care ar trebui să se încheie în vara anului viitor.

Potrivit cifrelor tuturor sondajelor, la nivel național fostul vicepreședinte este cotat cu 32% din preferințele alegătorilor democrați, urmat de Bernie Sanders, cu 19% și alte două senatoare, Elizabeth Warren (14%) și Kamala Harris (13%). Avantajul lui Joe Biden era semnificativ mai mare înainte de primele dezbateri televizate printre democrați, însă, acesta a început a mai scădea din sondaje în special în favoarea senatoarei Kamala Harris, după o prestație slabă a lui Biden la primele dezbateri.

Unul din aspectele principale ale procesului de „primaries”, este că alegerile au loc în fiecare stat, printre membrii de partid, pe rând, astfel fiind foarte importante datele despre candidați din primele state în care ar urma să aibă loc scrutine. În primul stat unde ar urma să aibă loc alegeri, Iowa, conduc potrivit ultimelor sondaje Warren, urmat de Biden și Sanders. Alegerile în acest stat, care de fapt „ar porni” procedura de primaries ar urma să fie pe 3 februarie 2020.

În cel de al doilea stat, New Hampshire, Joe Biden este cotat, potrivit ultimului sondaj cu 24%, urmat de Bernie Sanders și Elizabeth Warren cu câte 19%.

Un alt aspect important este ideologia fiecărui candidat. Biden, este perceput ca un candidat cu opțiuni moderate, capabil să atragă mai multe voturi inclusiv de la alegătorii indeciși sau de la republicani cu idei centriste. În schimb, Bernie Sanders sau Elizabeth Warren au o ideologie mai de stânga, fiind totodată rivali pe flancul de extremă stânga în partid.

Oricine ar câștiga însă, principalul obstacol este lupta cu președintele Donald Trump, care, mai mult ca sigur va fi câștigătorul procesului sumar al „primaries” din cadrul Partidului Republican. La nivel național, Trump este dezavantajat în sondaje în fața majorității candidaților democrați, cel mai semnificativ avans în fața lui, la această etapă, avându-l tot fostul vicepreședinte al Statelor Unite, Joe Biden.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente