Fostul prim-ministru, Vlad Filat, este „invitatul” din ediția de astăzi a emisiunii „Cutia Neagră” cu Mariana Rață. În timpul interviului, acesta a spus că s-a întâlnit cu Plahotniuc la izolatorul CNA.

„El aici la Penitenciar nu a fost. Însă eu am avut o singură întâlnire cu el din momentul încărcerării mele. S-a întâmplat în luna decembrie, 2015. La data de 15 decembrie, pe la orele patru seara am fost anunțat că sunt transferat la izolatorul CNA. Am ajuns la CNA ca de obicei scoaterea șiretului, umilință a fost. Am ajuns în celulă, după care, pe la orele 11 seara a venit un ofițer și mi-a spus să îl urmez. Am urcat la etajul patru într-un birou în care era procurorul interimar al CNA, care a reușit în două zile denunțarea enormă a lui Șor și celelalte audieri să le analizeze. Deci în două zile au stabilit că sunt probe incontestabile ca să fiu arestat. Mi-a spus că urmează să vină cineva, după care el a plecat. A intrat Plahotniuc, după el Costea Botnari cu Borsetca evident. Dânsul a arătat cu un gest că vrea să rămânem singuri. Am avut o discuție nici scurtă, nici lungă. Eu l-am întrebat de ce a făcut ceea ce a făcut. Eu atunci încă nu știam despre deal-ul pe care îl avea cu Comuniștii și PLDM-iștii. Răspunsul lui a fost foarte sec: pentru că dacă nu o făceam eu, o făceai tu. După care mi-a spus că nu am fost corect în relațiile cu el și anume la mitingul din 6 septembrie al Platformei DA. El considera că eu am participat la organizarea mitingurilor. Eu i-am spus clar că nu am avut nimic cu Platforma DA. Eu i-am spus ce cred că se va întâmpla mai departe. După care noi nu ne-am mai văzut niciodată. Dar comunicam prin telefon”, a declarat Vlad Filat în cadrul interviului.

Declarațiile de mai sus ale lui Filat au confirmat afirmațiile lui Renato Usatîi și Sergiu Mocanu din luna decembrie 2015. Atunci acești doi politicieni spuneau unanim că Plahotniuc l-a vizitat pe Vlad Filat în izolatorul CNA.

Fostul primar de Bălți spunea că Plahotniuc și Filat au făcut o înțelegere prin care fracțiunea PLDM va trebui să voteze candidatura lui Vlad Plahotniuc la funcţia de premier. Pentru asta, lui Vlad Filat i-ar fi promis că-i va reduce sentința până la 7-8 ani de puşcărie. În același timp, Usatîi mai spunea că vicepreședintele PLDM, Valeriu Streleț se împotrivește acestei decizii și insistă pe ideea că PLDM nu-l va vota pe Plahotniuc – prim-ministru.

Pe de altă parte, liderul Mișcării Antimafie, Sergiu Mocanu, la fel a confirmat din surse proprii că singurul motiv pentru care Filat a trecut de la închisoare în izolatorul CNA pentru câteva zile este pentru că „sâmbătă și duminică” urmau să aibă loc tranzacții pentru formarea noului Guvern. „Un nou Guvern va fi instalat chiar în izolatorul CNA. Din informațiile care le am eu, Plahotniuc va fi prezent personal în celula lui Filat și vor tranzacționa viitorul Guvern”, spunea Mocanu în 2015.